Dörzsölhették a Haladás szurkolók a találkozó előtt, hiszen ott volt a keretben az új szerzemény Miranda, akit a téli átigazolási szezon végén sikerült megszereznie a szombathelyieknek. Már a bemelegítésnél látszott, hogy jó képességű játékosról van szó. Mucsi Péter vezetőedző pedig egyből a kezdő csapatba jelölte a szélső ütőt.

Jól kezdték a mérkőzést a csapatok, hol az egyik, hol a másik együttesnél volt az előny. Aztán Liliom vezérletével 3-4 pontos vezetésre tett szert az Újpest. A hazai kispad időkéréssel próbálta felrázni a láthatóan ideges vasi alakulatot, ami a hajrára meghozta a várt hatást. Egyetlen pontra zárkózott a Hali, azonban az idegek harcát és ezzel az első szettet az UTE zsebelte be (21-25).

Ez a játszmavesztés nagyon megfogta a zöld-fehéreket. Alig öt perc alatt kétszer is időt kért Mucsi Péter, mert a lilák előbb 5-0-ra, majd 8-1-re léptek meg. Ekkor már cserékkel is élt a hazaiak mestere. Jól is nyúlt a csapatba, főleg Huff és Takács bombáival tartotta magát a Hali. Majd Kántor Sándor is cserélt és Valdez parádés játéka ellen már nem volt ellenszer (16-25).

Mintha Csipkerózsika-álmából ébresztették volna a vasi együttest, olyan villámrajtot vettek a harmadik szett elején. A vendégek trénere emiatt nagyon mérges volt és időkéréssel, majd cserékkel próbálta megakadályozni a vasi menetelést. A kisebb megingásokat leszámítva, végig vezetve, magabiztos játékkal szépítettek a szombathelyiek – teljesen megérdemelten (25-19).

Az utolsó játszma viszont már az újpestiek szája íze szerint alakult. Ajla Paradžik egykori csapatának védelmét bombázta szét, ezzel biztosítva csapata előnyét. Mucsi Péter ismét időkéréssel és cserékkel próbált új lendületet adni csapatának, azonban ez már nem sikerült, így végül 3-1 arányban nyert az esélyesebb fővárosi alakulat (13-25).

Hungast-Haladás VSE – Újpest 1-3 (21-25, 16-25, 25-19, 13-25)

Haladás: Aščerić, Wallner, Čičić, Takács B., Miranda, Kinser
Libero: Lojen
Csere: Kolada, Kalman, Dobó, Reljić, Huff, Bokor.
Vezetőedző: dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!