Sorozatunk ötödik részében az edzőket mutatjuk be!

Kangnung, 2018. február 17.
Liu Shaolin Sándor, Csang Csing (Zhang Jing) vezetõedzõ (k) és Bánhidi Ákos sportágvezetõ (j) a rövidpályás gyorskorcsolyaverseny férfi 1000 méteres táv döntõje után a phjongcshangi téli olimpián a Kangnung Jégcsarnokban 2018. február 17-én. A magyar versenyzõ a döntõ hajrájában kicsúszott.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Bánhidi Ákos és Csang Csing Lina
Arról már egy korábbi cikkünkben olvashattak, hogy a magyar férfi gyorskorcsolya váltó lehet az év egyéni sportágak csapatversenye kategóriájának győztese az év sportolói díjátadón. A váltó edzői, Csang Csing Lina és Bánhidi Ákos a csapat hatékony és sikeres együttműködésének kovácsai, akik szintén rengeteget dolgoztak amiatt, hogy Magyarország megszerezze történelme első téli olimpiai arany érmét.

 

 

 

Golovin Vlagyimir
A csapatsportban jelölt női junior kézilabda-válogatott mellett edzőjük is jelölést kapott a 2018-as év sportolója díjátadóra. A sokat látott edző esélyes lehet a győzelemre, hiszen a Debrecenben világbajnoki címet nyerő női junior kézilabda-válogatott edzőjeként sokat tett, mint a válogatottért, mint az országért. Vlagyimir Odesszában született 1970-ben, huszonkét évesen települt Magyarországra.

Sike Péter
Az Év edzője díjért ugyancsak versenybe szálló Sike András birkózóedző tanítványai közül a 2018-as, budapesti rendezésű világbajnokságon a kötöttfogású Bácsi Péter, valamint Korpási Bálint és Lőrincz Tamás összesen egy arany- és két ezüstérmet szerzett, a csapat pedig az oroszok mögött a második helyen végzett a válogatottak pontversenyében.

 

 

A hungarysport.hu szerkesztőségének véleménye szerint az idei év legjobb edzői díj elnyerésére a legesélyesebb jelölt a férfi gyorskorcsolya váltó edzőpárosa, Bánhidi Ákos és Csang Csing Lina lehet. A két szakember rengeteget tett azért, hogy 2018-ban Magyarország megszerezze az első téli olimpiai aranyérmét, amely örökké emlékezetes marad a magyar sportszeretők számára.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!