Szeretettel köszöntjük olvasóinkat a győri Audi Arénából, ahol a Zsíros Tibor férfi Magyar Kupa kosárlabda nyolcas döntőjét rendezik. Az első mérkőzést követően az Egis Körmenden a sor, hogy biztosítsa helyét az elődöntőben. Ehhez viszont nagyon pontos játékra lesz szükség, hiszen a Lazic-mester által felkészített Jászberényt kell két vállra fektetni. A helyszínről élő szöveges közvetítéssel kedveskedünk olvasóinknak, míg Facebook oldalon több élő bejelentkezéssel valamint Instagramunkon extra tartalmakkal jelentkezünk. Tartsanak velünk!

Zsúfoláaig megtelt a Körmend szurkolóinak fenntartott szektor és máris hazai környezetet varázsoltak a piros-fekete kosarasoknak.

Egis Körmend kezdője: Németh, Price, Bradford, Hammonds, Delas

1. negyed: Jászberényé volt az első támadás joga, de Pantelic dobása pontatlan volt, a túloldalon viszont Delassal nem bírtak a védők, a légiós pedig büntetőből szerezte meg a vezetést. Nagy rohanással teltek az első percek, mindkét csapat magához akarta ragadni a kezdeményezést. A JKSE részéről Pitts volt leginkább aktív, míg vasi oldalon igyekezett mindenki hozzátenni a magáét. A Körmend gyors támadójátékával nem tudott mit kezdeni a Jászberény, így jobbára hátrányban voltak Aleksandrovék. Price triplájával 5 pontra lépett meg a vasi együttes. (10-15) Ferencz büntetői után Lazic mester kért időt – érthető, hiszen nagyon szenved eddig a JKSE. Ezzel szemben a Körmend magabiztosan játszik! Közel két perc után talált be a JKSE, Aleksandrov triplájával zárkóznak a fehér mezesek. Azonban Thames vezetésével tartja a megszerzett előnyét a Körmend és megérdemelten áll az eredményjelzőn a 24-16-os állás.

2. negyed: Csorvási kosara adta meg az alaphangot a folytatásra, amire Czirbus válaszolt postafordultával. A jó kezdés után visszaesett a Körmend, a védekezés és támadójáték terén is akadnak problémák vasi oldalon – Pitts és Coleman pontjaival zárkózott JKSE. Majd jött a szokásos Fepu tripla és labdaszerzés, amit nem használt ki a vasi alakulat. Jött is az időkérés (27-29). Mintha bedeszkázták volna a gyűrűket, hiszen hosszú másodperekig nem találtak be a csapatok. Ekkor viszont Ferecz Csaba szórt egy trojkát,majd kap technikait,miután faultolták dobás közben és kérdőre vonta a sípmestereket. Nem mellesleg – jogosan tette a csapatkapitány – hiszen hátulról akarták “sapkázni” dobás közben. Hammonds is megmutatta, hogy tud hárompontost dobni, de Rakic keze is elsült, így az utolsó 3 percnek egálról futottak neki a csapatok. Nem csillapodik a Rakic-Hammonds párharc, hiszen újabb trojkákat hintettek. Mégis a JKSE jött ki jobban a rohanásból, akik az utóbbi percekben a Körmend fölé nőttek játékban és pontokban is. Csorvásit faultolták, de nem fújtak a sporik, ezt reklamálta Zollner, aki tettéért technikait kapott. A szünetig nagyon feszült körülmények között telt az idő. Mindkét csapat nagyon hajtott, azonban az utolsó pillanatben Price szerzett labdát, passzából Thames fordított és állította be a félidő eredményét: 46-45 a Körmendnek.

Pontszerzők: Price 10, Hammonds 9, Ferencz 8, Csorvási 6, Thames 6, Delas 4, Bradford 3 illetve Pitts 15, Rakic 9, Czirbus 7, Coleman 6, Aleksandrov 6, Cseh 2

3. negyed: Delas pontja indította a második félidőt, amire Pitts felelt szinte azonnal. Nagy a küzdelem a pályán, ennek köszönhetően sok a hiba és kevés a kosár. Az eredményt illetően felváltva vezettek a csapatok, egészen Pantelic duplájáig. Ekkor már 3 pont volt a JKSE előnye, majd növelte a különbséget Aleksandrov. Láthatóan nem találja a ritmust a vasi együttes (54-58). A játékvezetői hármas nem lopja be magáta körmendi szurkolók szívébe, akik meglehetősen érdekesen fújnak a találkozón. Nagyon kevés pont esett eddig ebben a negyedben, ami a sok hibának és kapkodásnak a számlájára írható. Az utolsó percben a négy faultos Rakic, majd Ferencz Csaba is betalált kintről, ami azt jelenti, hogy a Körmend -2 pontról várhatja az utolsó játékrészt (65-67).

4. negyed: Labdaszerzés és Bradford-kosárnak tapsolhattak a körmendi szurkolók a első másodpercekben, majd továbbra is aktívabbnak tűntek a vasi kosarasok. Hiába vették át a vezetést a Pitts-szel nem bírnak, aki szárnyal ezen a találkozón – 31 perc alatt 22 pontnál jár az irányító. Nagyon elkapta a ritmust a Körmend: Delas és Ferencz kosaraira nem érkezett válasz, csak egy időkérés – teljesen érthető okból (76-71). Úgy fest, hogy az utolsó negyed közepéig bírta a kemény védekezést a JKSE, már nem olyan acélosak a palánk alatt, mint korábban. Legalábbis a Körmend itt szerezte legutóbbi pontjait. Ferencz Csaba aztán mindenkit talpra ugrasztott, aki közel 10 méterről süllyesztett egy trojkát. A Jászberény becsületére legyen mondva, hogy egy pillanatra sem adta fel a küzdelmet és minden labdáért megharcoltak. Az utolsó percekre állandósult a körmendi vezetés (85-81). Elég volt két elrontott támadás és máris hátrányban a vasi együttes. Coleman valamint Aleksandrov talált be, így Zollner mester azonnal magához hívta tanítványait. Hiába tette, mert az akciót elrontotta a Körmend és ezután már csak a faultokban reménykedhettek a piros-feketék. Pitts viszont nem tette meg azt a luxust, hogy a büntetőit elrontsa, így az ő klasszisával nyert a Jászberény 91-87 arányban.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!