A héten nemcsak a fiúk, hanem a gyengébbik nem képviselői is pályára léptek – igaz ők idegenben. A győri Széchenyi Egyetem otthonában vizitált a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület. A MEFOB-mérkőzésen a hazaiak voltak az esélyesek, azonban az ilyen találkozón senki nem mehet biztosra. Ezt pedig a vasi lányok is bebizonyították.

A szomszédvári rangadón akadt egyéb érdekesség is. Többek között a házigazda csapatában két ismerős játékos pattogtatott. Tóth Tamara korábban a SzoESE színeiben is megfordult, míg Perl Zsófia bátyját, Zozót aligha nem egy egész ország ismeri. Szóval több szempontból is izgalmas mérkőzésre volt kilátás ezen az egyetemi bajnokin.

Mindkét csapat jól kezdte a mérkőzést, felváltva estek a kosarak, sőt Feigl révén még a vezetést is megszerezték a szombathelyiek. Bár a győri lányok rendezték a sorokat és megléptek hat egységgel, a játékrész végére felzárkóztak kettőre a vasi egyetemisták. A folytatásban viszont három percig képtelenek voltak betalálni a vendégek, ezt pedig a hazaiak kihasználták.

Jakubovics büntetőből, Fekete pedig triplából köszönt be, így ismét felzárkóztak a szombathelyiek. Azonban mégis a Győr örülhetett, mert az utolsó percben csak ők voltak eredményesek Nagy Rebeka révén, ezzel tíz pont fölé nőtt a Széchenyi Egyetem előnye a nagyszünetre. Nagy kérdés volt, hogy mihez kezd a SzoESE a folytatásban.

Fekete Tünde fantasztikusan játszott a mérkőzésen

Állandósulni látszott a hazaiak vezetése, akik jól tartották előnyüket. Ekkor cserékkel nyúlt csapata játékába Szabó László és ezt nagyon jól tette. Egy kisebb hullámvölgyet követően a záró negyedremagára talált a SzoESE. Fekete mellett már a center Feigl is célzóvizet ivott, mert Ő is elsüllyesztett egy trojkát.

A meglepetés végül elmaradt, mert bár hősiesen küzdöttek a szombathelyiek, a győri lányok a megszerzett előnyükkel jól sáfárkodtak. A kiélezett mérkőzésen így végül a Széchenyi Egyetem nyert, azonban a találkozó legjobbja Fekete Tünde lett, aki egymaga 25 pontot, közte hat triplát szerzett a találkozón. A különbséget ezúttal a hosszabb kispad jelentette.

Széchenyi Egyetem – SzoESE 72-65 (17-15, 19-10, 27-24, 9-16)

SzoESE: Jakubovics 8, Fekete 25/18, Kovács 10/6, Sándor 8, Feigl 14/6.
Csere: Hirchler -.
Vezetőedző: Szabó László

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!