Az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) minden évben megszervezésre kerül az All-Star hét. Itt a legjobb játékosok mérik össze tudásukat különböző kihívásokban majd az utolsó napon egy mérkőzésen.
Zsákolóverseny:
Az általában legnagyobb érdekeltségű zsákolóverseny idén nem volt a legsikeresebb. A két zsákolások között sok szünet volt, mivel a résztvevők sokszor meg sem tudták csinálni a feladatokat. Az döntőben Hamidou Diallo végül egy 45 pontos zsákolással megnyerte a zsákolóversenyt. Az idei zsókolóbajnoknak azonban nem ez volt a leghihetetlenebb zsákolása, hanem amikor átugrotta az óriást, Shaquille O’Nealt.

A zsákolóverseny összefoglalója:

Ügyességi verseny:
Az ügyességi verseny egyáltalán nem volt unalmas, köszönhetően elsősorban Jayson Tatumnak, aki az összes körében (Mike Conley, Nikola Jokics és végül Trae Young ellen) hátrányba került, de végül mindegyiket meg tudta nyerni, úgyhogy az egész versenyszámot behúzta.

Érdekesség, hogy az utolsó körben hiába volt lemaradva, a triplát a félpályáról, palánkról vágta be, hogy ne adjon plusz esélyt Youngnak – beesett a dobása, így megnyerte a versenyt.
Az ügyességi verseny összefoglalója:

Tripladobó verseny:
A tripladobó versenyen az volt a fő kérdés, hogy a Charlotte-ba “hazatérő” Steph Curry megnyeri-e szülővárosa közönsége előtt a hozzá közel álló versenyt és az első kör után úgy tűnt, hogy erre minden esélye meg is van. A kétszeres MVP 27 ponttal, elsőként jutott tovább a döntőbe.

A döntőben azonban Curry nem tudta megismételni ezt a teljesítményt, csak 24 pontot szerzett, Hield mindössze 19-et, Harris viszont 26-ot, úgyhogy ő lett az idei All-Star hétvége triplakirálya.
A tripladobó verseny összefoglalója:

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!