Már csak egyetlen mérkőzés és kezdetét veszi a Hungast-Haladás VSE talán legnagyobb kihívása. A szombathelyi röplabdázók az extraligás tagságuk meghosszabbítását kell kiharcolniuk. Azonban előtte még a kupagyőztes FATUM Nyíregyháza csapatát fogadják az alapszakasz utolsó fordulójában. Az esélylatolgatás előtt megkértük dr. Mucsi Péter megbízott vezetőedzőt értékelje a Hali legutóbbi, Békéscsaba elleni derbijét.

– Az eredményből is látható, hogy az első szettben nagyon érett játékkal rukkoltunk ki. Szinte végig vezettünk, szép támadásokat vezettünk és a védőmunkánkkal sem akadt gond. Azonban ismét a hajrában remegtek meg a kezek, a BRSE pedig van annyira rutinos csapat, hogy ezeket kihasználja.

Ebben a szezonban több hasonló mérkőzést játszott a Haladás, ahol sikerült meglepni az ellenfelet, mégis a szettet valamiért nem húzta be az együttes. Mi lehet ennek az oka?

– Nem igazán szeretek közhelyeket pufogtatni, hiszen Békéscsabán is jól játszottunk. Sajnos nem vagyunk abban az állapotban, mint a riválisok. Később is kezdtük a felkészülést és mentálisan is nehéz átlépni az árnyékunkon. Amennyire szorongattuk a bajnokot az első szettben, úgy fogyott el az erő és a pontosság a folytatásban. A másik két játszmában akadtak felvillanások, de több hibát is elkövettünk. Leginkább a nyitás-fogadással és a sáncmunkánk nem működött megfelelően.

Mennyire nehéz mentálisan kimozdítani a holtpontról a játékosokat?

– Nem egyszerű feladat, hiszen a siker kovácsolja össze a csapatot. Ha valami nem sikerül, akkor az kedvét szegi az embernek. Nagyon lelkesen dolgoznak a lányok az edzéseken, mégsem tudjuk végig hozni azt a játékot, amivel meg lehetne fogni az európai kupasorozatokban megedződött csapatokat. Egyelőre erre vagyunk képesek.

Akadtak sérültek is, hiszen felforgatott kezdővel játszik a Haladás hétről-hétre.

– Nyilván egyszerű lenne ezzel takarózni, de felesleges. Mindig akadnak sérülések, amelyek nem jönnek jókor. Ráadásul kiszámíthatatlan ki, mivel lesz maródi, de profi játékosok lévén dolgoznak. Tehát ez nem lehet kifogás.

Miranda érkezésével Békéscsabán szerkezetében is változott a felállás. Ez tudatos volt?

– Természetesen, hiszen az új szélső érkezésével Sophie Wallner visszakerült arra a posztra, amelyre eredetileg szerződtettük. Nagy öröm, hogy az osztrák játékos személyében univerzális játékossal rendelkezünk és a legutóbbi találkozón is jól játszott – akkor már liberoként.

Mit vár csapatától a Nyíregyháza elleni, utolsó alapszakasz mérkőzéstől?

– Bízom benne, hogy nem fogyunk el idő előtt és szettet, szetteket nyerhetünk. Kell minden apró sikerélmény a lányoknak. Ehhez nagyon jó teljesítményre lesz szükség a kupagyőztes ellen. A blokkok és nyitás-fogadás terén mindenképpen fel kell nőnünk, akkor nem lehet gond. No és természetesen számítunk a szurkolókra is, hiszen a buzdításuk jótékony hatással van a lányok játékára.

Hungast-Haladás VSE – FATUM Nyíregyháza
2019. március 2. 18:00
Szombathely, Haladás Sportkomplexum

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!