Látva az amerikai akciófilmeket – amely szinte állandó jelleggel megtréfálja az embert – bizonyára eltűnődött azon, hogy mennyi ideig bírná egy levegővétellel a víz alatt. A valóság pedig, bármilyen hihetetlenül is hangzik, megdöbbentő időeredménnyel kecsegtet. Ehhez viszont elengedhetetlen a minőségi felkészítés.

Minőségi Freediving tanfolyam indul, amelynek célja, hogy teljesen új szemlélettel merüljünk el a vízben. Megannyi tévhit kering a légzés visszatartás hatásairól, azt viszont kevesen tudják, hogy megfelelő felkészüléssel és gyakorlással olyan teljesítményekre vagyunk képesek, amelyet elképzelni sem tudunk.

– Sokáig tartotta magát a tévhit, hogy az emberiség elérte önmaga korlátait. Ezt tartották 50-60 évvel ezelőtt is. Aztán szép lassan bebizonyították az élet különböző területein tevékenykedő sportolók, kutatók, orvosok, hogy ez mekkora illúzió. Így van ez a búvárkodással is, ahol nagyon sok minden kell ahhoz, hogy valaki átlépje korlátait – árulta el Kovács Károly a Kerasub oktatója.

A búvárkodástól – ezáltal a mélyvíztől is mintha tartanának az emberek. A légszomjtól való félelem, az oxigénhiány vagy a nyomáskiegyenlítés mind egy-egy feladat, amire figyelni kell. Azonban a megfelelő felkészülés és gyakorlás után egy valóban új világ nyílik meg a merülők számára a Kerasub most induló tanfolyama által. A már gyakorlattal rendelkezők is új ismereteket kaphatnak a biztonságos edzésről és élettani hatásokról, ahogy a technikai fogásokról is.

– Mára a szabadtüdős merülés igazi sportformává nőtte ki magát. Ahol nemcsak az úszótechnika számít, hanem a helyes légzéstechnika is. Nyilván ezen az oktatáson nem a versenysport áll a célkeresztben, hanem az alapismeretek elsajátítása és képességeink szabta korlátok tágítása – osztotta meg gondolatait az oktató.

Fizikailag és mentálisan is sikeresebbé, erősebbé válunk a szabad merülés tanfolyamának végeztével. Az első lépcsőfok bizonyára nehéznek tűnik, azonban ha leküzdjük saját démonjainkat, akkor már csak azt az úti célt kell hozzá megtalálni, amit meg szeretnénk hódítani. Ha a tökéletes ellazulásra vágysz, akkor merülj a mélybe szabadon!

Ha felkeltette az érdeklődésed a Kerasub által meghirdetett tanfolyam, akkor kattints IDE a részletekért!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!