A bajnoki tabella utolsó előtti helyezett Szedeák otthonában vizitált az Egis Körmend együttese szombat este. Az élvonalbeli férfi kosárlabda bajnokság 21. fordulójában nem lehetett más célja a vasi együttesnek, mint nyerni, amennyiben szeretne felzárkózni az éllovas Szolnok gárdája mögé. Ehhez viszont mindenképpen többet kellett mutatnia Matthias Zollner együttesének, mint amit legutóbb a TF otthonában nyújtottak.

Juhos kosarával kezdődött a találkozó, azonban előtte mindkét oldalon egy pontatlan dobást eresztettek el a játékosok. Kiderült, hogy ez a dupla volt az első és egyben utolsó alkalom a találkozón, amikor a Szeged vezetett. Ezután ugyanis a Körmend szép lassan ellenfele fölé nőtt és ha kissé nehezen is indult be a játék, már az első negyed végén tíz pontos volt a Körmend előnye.

A folytatásban is jól védekeztek a vendégek, ráadásul nagyon pontosan dobtak. Főleg a csapatkapitány Ferencz Csaba és Bradford volt elemében. Hiába kért időt a hazaiak mestere és cserélte játékosait, nem sikerült felzárkóznia az alföldi csapatnak. A szünetre pedig tekintélyes fórra tett szert a Körmend – teljesen megérdemelten.

A pihenő sem törte meg a piros-feketék lendületét: Csorvási közelről volt eredményes, majd ismét Bradford percei következtek. A légiós büntetőből, majd a hárompontos vonal mögül sem hibázott. Az utolsó negyed előtt már harminckét egységgel állt jobban a Körmend. Ennek tudatában már nem törte magát a vendégcsapat.

Ekkor megkezdte felzárkózását a Szeged, de csak nagy nehézségek árán sikerült faragni a hátrányból. Matthias Zollner vezetőedző pedig minden játékosának jócskán adott lehetőséget. A fiatalok közül többen éltek is az alkalommal és csupán ketten nem szereztek pontot a Szeged ellen. A mutatott játék mellett a dobószázalékkal is elégedett lehet a vendégek mestere, hiszen a mezőnyből közel 55 %-os pontossággal céloztak tanítványai.

NATURTEX-SZTE-Szedeák – Egis Körmend 62-83 (9-19, 13-26, 14-23, 26-15)

Körmend: Németh Á. 1, Price 6, Bradford 23/6, Delas 4, Csorvási 4.
Csere: Hammonds 17/9, Ferencz 16/9, Thames 8/3, Érsek 2, Oroszi 2, Kiss M. -, Lajsz -.

Szeged legeredményesebb játékosai: Ponjavic 11/6, Boltic 11/3

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!