Sákovics Pétert aligha kell bemutatni a szombathelyi sportbarátok számára. A sportember ugyanis megannyi sportágban bizonyított már, több ezek közül a nevével is összefonódott. Ilyen a racketlon is, amelyben több kiugró eredményt mutatott már fel. Ezúttal pedig már nemzetközi versenyen is bizonyított a szombathelyi versenyző.

Egészen pontosan Sákovics Péter spanyol racketlon bajnoknak is mondhatja magát. A Club Lasantában megrendezett Racketlon World Tour-on sem adta alább az aranyéremnél. Ráadásul rögtön kettőt is a nyakába akaszthattak, hiszen egyéniben a +50-es, míg párosban a +45-ös kategóriában nem talált, találtak legyőzőre. Így teljesen megérdemelten végzett az élen a szombathelyi versenyző.

Bár a sorsolás nem kedvezett a vasi sportembernek, hiszen egyéniben két német ellenfél ellen kellett bizonyítania, hogy a döntőbe jusson. A fináléban pedig a kanadai Dany Lessard ellenében a pingpong kivételével magabiztosan nyert Sákovics Péter. Párosban magyar partnerével, Matécsa Zoltánnal értek fel a dobogó tetejére német, finn és holland párosokat legyőzve. Sákovics Péter számára ez volt a 17. ország, ahol nemzetközi bajnoki címet szerzett.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!