A legutóbbi hétvégén került sor a sportíjászok utolsó terembajnokságára. A tavasz közeledtével ugyanis megkezdődnek a szabadtéri versenyek. Az Országos Bajnokságnek ezúttal Győrújbarát adott otthont, a lebonyolításért pedig a Ring SE felelt. A verseny ezúttal is rendkívül jó hangulatban telt és kiváló formában voltak az íjászok.

A sportrendezvényre kifejezetten magas, mintegy 300 fő adta le nevezését. A World Archery szabályrendszerben történő megmérettetésen ott volt a szombathelyi színeket képviselő Haladás VSE szakosztálya is. A mezőnyben pedig nemcsak a hazánkban, hanem nemzetközileg is elismert sportolók ragadtak íjat és nyilat a győzelem reményében.

A két napos küzdelem végén sem maradtak a szombathelyiek érmek nélkül, ahogy azt meg megszokhatták tőlük a sportág szerelmesei. Ezúttal két országos bajnoki ezüstérmet akasztottak a zöld-fehérek versenyzők nyakába. Molnár József Barebow kategóriában indult, de ezúttal alulmaradt legfőbb riválisával, Kakas Istvánnal szemben, aki a világjátékokat is megnyerte korábban.

Csapattársához hasonlóan második helyen végzett Tomsics Balázs. A kategóriában 13 fő indult és a végletekig kiélezett verseny végén lett a szombathelyi fiatalember ezüstérmes. A szezonzáró megmérettetésen részt vett még Seres Armand, Kondora Cecília és Szabolcsi Bálint Bence, akik értékes tapasztalatokkal gazdagodtak a győrújbaráti versenyen.

– Csapatunk ismét jól szerepelt, de sajnos pár ponttal lecsúsztunk mind két helyzetben az aranyéremről. Ennek ellenére a srácok tovább készülnek, hiszen hamarosan kezdődik a szabadtéri, a kinti szezon és szeretnénk ott is szeretnénk jól és eredményesen szerepelni az év során – összegzett Takács Gergő, a Haladás íjász szakosztályának vezetője.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!