Ahogy dr. Mucsi Péter, a Hungast-Haladás VSE megbízott vezetőedzője fogalmazott, a szombathelyiek számára most következik a valódi bajnokság. Történetesen a vasi együttes sereghajtóként végzett az extraliga alapszakaszában, ami azt jelentette, hogy a Jászberénnyel karöltve az első osztály négy legjobb csapatával oda-visszavágós rendszerben döntik el ki marad a legjobbak között?!

Az első erőpróba a Haladás számára viszonylag könnyűnek ígérkezett, hiszen az NBI-ben negyedik helyen végzett Budaörs látogatott szerda este a sportkomplexumba. A kötelező győzelem terhe alatt játszó hazaiak kezdték jobban a találkozót, annak ellenére is, hogy több kulcsjátékosát is nélkülöznie kellett a zöld-fehérek mesterének.

A jó kezdés után aztán mindkét együttes próbálta a saját játékát a másik félre erőltetni, de ez inkább a Haladásnak sikerült jobban. Igaz, nyitás-fogadás terén többször is hibáztak a vasi lányok, amit a vendégek igyekeztek kihasználni. Az tisztán látszott, hogy a két együttes nem volt egy súlycsoportban. A hazaiak ütőerőben és magassági fölényben is játszottak.

A találkozó alig 56 percig tartott és három könnyű szett alatt el is dőlt a derbi. Katie Huff és Genesis Miranda mellett Stephanie Lojen játéka inspiráló volt, amelyre később is építhet a vasi együttes. A következő feladat viszont nehezebb lesz, hiszen a Jászberény otthonába látogat a Haladás, vasárnap este.

Hungast-Haladás VSE – Budaörsi DSE 3-0 (25-14, 25-15, 25-15)

Haladás: Miranda, Čičić, Huff, Kinser, Kalman, Bokor.
Libero: Lojen
Csere: Reljić, Takács B., Kolada, Wallner, Dobó, Csóka, Marton.
Megbízott vezetőedző: dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!