Nem akármilyen sportcsemegének adott otthont Kóka. A Berki Krisztiánról elnevezett sportcsarnokban rendezték a legutóbbi hétvégén a 10. Tóth Ákos Nemzetközi Emlékversenyt, amelyre érkeztek versenyzők Ukrajnából, Horvátországból és még Svédországból is. A színvonalra tehát nem lehetett panasza a szurkolóknak.

A mezőnyben ott volt a szombathelyi színeket képviselve Muhovics Milán is. A Skorpió Box Club tehetséges versenyzőjének az év nem indult túlságosan jól, azonban a Varga Roland edző vezette felkészülés meghozta a gyümölcsét és a kókai megmérettetésen már ismét azt az arcát mutatta a junior korú ökölvívó, amelyet korábban megszokhattunk tőle.

Az első nap igazi nagyágyúval került szembe Muhovics Milán. Az 57 kilogrammosok mezőnyében Luckha Stepen személyében egy nagyon jó felépítésű bunyóssal csapott össze a szombathelyi fiatalember. A kiélezett mérkőzésen az óvatos kezdést követően magabiztos győzelmet aratott a vasi bokszoló. Így Milán készülhetett a másnapi döntőre.

A másik ágon a svéd nemzetiségű Kevin Bohm lépte le a horvát Ivan Ante Greguric-ot. Az északi versenyző rendkívül technikás öklözőnek bizonyult. A döntőben azonban nem bírt a parádés formában öklöző Muhoviccsal, aki ezen a hétvégén bizonyította, hogy egy kisebb hullámvölgyet követően visszanyerte régi formáját.

Szükség is lesz a jó teljesítményre, hiszen a hétvégén már újabb megmérettetés vár a Skorpió Box Club versenyzőire.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!