Vasas-Plaket–AVUS 6-8 (2-3, 1-1, 2-1, 1-3)

Budapest, Komjádi Uszoda, 150 néző, OB I-es alsóházi vízilabda-mérkőzés, vezette: Marnitz, Tóth I.

Vasas: Jónás – Miklós, Sélley 1, Hegedűs 1, VOGEL 2, Takács B., Halek 1. Csere: Bencz 1, Szabó B., Simon, Hóna, Major. Edző: Bóbis Máté.

AVUS: HORVÁTH A. – Irmes 1, Polovic 1, Ekler B. 1, KISS CS. 1, Takács J., GARANCSY 2. Csere: Takács K., Baj, BASARA 1, Juhász M., Hajmási, Kurucz. Edző: Matajsz Márk.

Az E.ON OB I-es vízilabda-bajnokság alsóházi rájátszásának 4. fordulójában még fél perc sem telt el a mérkőzésből, amikor Ekler Bendegúz emberelőnyből szerzett góljával vezetett az AVUS. A Vasas próbált jól játszani, ám a szombathelyiek jól hárították el a támadásokat és Horváth Alex kitűnően védett. Ezután Garancsy egy újabb emberelőnyös helyzetből növelte az AVUS előnyét, majd felváltva estek a gólok, az első negyed 2-3-as aligátor-vezetéssel ért véget.

A második negyed hazai góllal startolt, majd Takács János újra emberelőnyös szituációból növelte a vendégek előnyét, 2-4. A Vasas nem adta fel, így a félidőben 3-4-re vezettek az aligátorok.

A harmadik negyed elején kiegyenlítettek a hazaiak, majd fej-fej mellett haladt a két csapat. Ezek a percek a remek védekezésről, majd a sok pontatlanságról szóltak, 5-5.

A minden eldöntő negyedben az angyalföldiek először vették át a vezetést, ám az AVUS nem hagyta magát, 3 perccel a lefújás előtt Kiss Csaba (képünkön) egalizált, 6-6, majd 1 újabb perc múlva Basara is betalált, 6-7, aztán Irmes gólja végérvényesen eldöntötte a 3 pont sorsát, 6-8.

 

A szombathelyiek s kiváló védekezésüknek és kapusteljesítményüknek köszönhetően nyertek. A meccs után Horváth Alex nyilatkozott oldalunknak!

– Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Úgy gondolom az első támadástól az utolsóig uraltuk és kézben tartottuk a mérkőzést. Ennek a kulcsa a kiváló védekezés volt, amire hatalmas energiát fordított a csapat. Nagyon fontos 3 pontot szereztünk – fogalmazott a kitűnő kapus.

 

 

– Különösen a csapatvédekezéssel és a kapusteljesítménnyel vagyok elégedett. Rengeteget blokkoltunk, sok labdát szereztünk. A végére kicsit elfáradtunk, ezért a támadásokhoz lassan értünk fel, nem voltunk olyan veszélyesek. Egy jó Vasast sikerült legyőznünk – nyilatkozta a bravúros győzelem után a klub honlapjának Matajsz Márk vezetőedző.

További eredmények: Kaposvár–KSI 10-5, Szentes–UVSE 12-9, Pécs–Tatabánya 11-11.

Az alsóházban ezzel a sikerrel a 2 csapat helyet cserélt, most az AVUS áll a 4. helyen (igaz 1 meccsel többet játszott!), a Vasas az 5. helyre csúszott vissza. 

 

 

Az aligátorok legközelebb március 23-án hazai medencében szállnak vízbe, akkor a Benedek Tibor irányította UVSE látogat OB I-es meccsre Szombathelyre. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!