A tízes számú mezt minden sportágban csak az arra legérdemesebb, legnagyobb sportolók hordhatják. A hétvégi Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Egis Körmend találkozót követően ez a mezszám, ha csak átmenetileg is, de gazdát cserélt – legalábbis egy igazán nemes kezdeményezés miatt. A Csodalámpa Alapítvány valamint a szombathelyi klub összefogásából teljesítette egy beteg kisfiú álmát.

Kolos legnagyobb vágya az volt, hogy példaképeinek tekintett kosarasaival találkozhasson. Erre pedig a megyei rangadót követően került sor. Az Alapítvány kommunikációs szakértője, Felkai Márta és csapatunk technikai vezetője, Pichler Gergely szervezésének köszönhetően nemcsak a nagy találkozás valósult meg, hanem extra meglepetésben is részesült a vassurányi kisfiú.

A Chron-betegségben szenvedő 8 éves sportember táncversenyekre készül és persze kitartóan pattogtatja a kosárlabdát is. Kolos közelgő születésnapjára egy névre szóló mezt és egy a csapat tagjai által aláírt labdát kapott ajándékba. A kisfiú csillogó tekintettel vette át a csomagot, aki persze számot adott tudásáról is. Váradi Benedekék pedig tapssal jutalmazták a kis kosaraspalántát.

Egyébként a Csodalámpa Alapítvány 15 év alatt több mint 3500 álmot váltott valóra a támogatói segítségével, az országosan tevékenykedő csodacsapat tagjai a sokszor elérhetetlennek tűnő kívánságok teljesítésével biztatást és reményt adnak a beteg gyerekeknek, akik a nem mindennapi élményekből erőt meríthetnek a betegségük leküzdéséhez.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!