Egy kemény felkészülési időszakot követően Moór László részt vett a lengyelországi fedettpályás veterán atlétikai világbajnokságon. A szombathelyi sportember, aki nem mellesleg kalapácsvetésben indult és már a torna előtt bizakodó volt és remélte, hogy a versenyt követően akár a dobogón is végezhet. Végül beváltotta ígéretét és a 2. helyen végzett.

A 35-40 év közötti férfiak mezőnyében Moór Lászlót csak észt ellenfele tudta megelőzni. Ez az eredmény azért is nagyszerű, mert a dobások során megeredt az eső, így nemcsak a társakkal, hanem a körülményekkel is meg kellett küzdenie a vasi nehézatlétának. Érdekesség, hogy Moór László neve nemcsak az atlétikában csenghet ismerősen.

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia együttesében is hatékonyan dolgozik, mint masszőr és gyúró. Csapatának hivatalos honlapján megjelent interjúból egyébként az is kiderül, hogy a versenyző mellett még edzője, Lezsák Balázs is elégedett volt az éremszerzéssel, hiszen a kitűzött célt elérték.

Az eredmények: 1. Paas Genro (észt) 58.17 méter, 2. Moór László 49.99 (magyar) 3. Perkins George (brit) 47.00.

A VB után Moór László edzőjét, az egykor kiváló kalapácsvetőt, Lezsák Balázst kérdeztük.

Fotó: vaol.hu

– Az ezüsttel maradéktalanul, a dobás távolságát illetően kevésbé vagyok elégedett. Lacival beszéltem, szerinte extra rossz körülmények voltak (eső, csúszós dobókör, hideg, fafejű versenybírók). Sajnos Laci el is esett a második dobásakor és fájdalmai voltak. Így érthető a gyengébb eredmény. De ezt még kivesézzük, ha hazajön – fogalmazott érdeklődésünkre Lezsák Balázs edző.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!