A hét közepén a 3000 méteren szerzett ezüstérem után pénteken a déli órákban vágott neki a hosszabb távnak a Szombathelyi Dobó SE színeiben készülő atléta.

– Szinte végig a biztos második helyen haladtam. Ahogy én nem veszélyeztettem az angol lány első helyét, úgy nem volt veszélyben az én ezüstérmem sem. Éppen ezért élveztem a gyaloglás minden percét, bár a mosoly egy pillanatig az arcomra fagyott, amikor azt hittem még egy köröm van és még hármat mutattak. De a három sem fogott ki rajtam.

Nem fix kör volt, nem voltak fix km-ek, futó óra is csak az atlétika pályán volt, az utcán nem, így az időből sem tudtam következtetni. De nem baj, mert élveztem a szurkolók buzdítását, a mozgást a gyaloglást – számolt be 2. ezüstérmének történetéről saját közösségi oldalán Kata.

A szombathelyi atléta szerepléséről IDEkattintva videofelvételt is megnézhetnek!

 

 

A gyalogló megköszönte a szurkolást Jassó Anikónak, Tarnócai Évának, Simona Staicunak, Gosztolai Máriának, Bodnár Gábornak és kedves feleségének, Pásztor Attilának, Kotroczó Andinak, és persze saját férjének, edzőjének és a külföldi versenytársaknak is.

Kata és a hét elején versenyző, szintén ezüstérmet nyert Moór László eredménye azért is figyelemre méltó, mert a veterán világversenyekre mindenki saját költségén utazik, nincs állami támogatás. Még a nevezési díjat is maguk fizetik. Egy-egy világversenyen akár 12-15 napig is ott kell tartózkodniuk, attól függően mennyi versenyszámban állnak rajthoz. A szállás, utazás, étkezés, mind saját költség.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!