A Tatabánya 30-27-re legyőzte vasárnap a macedón Eurofarm Rabotnik csapatát a férfi kézilabda EHF Kupa csoportkörének utolsó fordulójában, Győrben.

A magyar csapat négy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel végzett a B csoport első helyén, s jutott be a – csonka – negyeddöntőbe, aminek sorsolását kedden délelőtt rendezik Bécsben. Az elődöntőbe jutásért három párharcot rendeznek, mert a német THW Kiel a rendező jogán már tagja a négyes döntőnek. A Tatabánya a francia Saint-Raphaël Var HB, vagy a dán TTH Holstebro együttesével találkozik majd.

Eredmény:
Férfi EHF Kupa, csoportkör, 6. (utolsó) forduló, B csoport:
Grundfos Tatabánya KC-Eurofarm Rabotnik (macedón) 30-27 (12-13)
————————————————————–
a Tatabánya gólszerzői: Grigoras 5, Sipos, Rosta, Vrankovic 4-4, Vujovic, Juhász 3-3, Bozovic, Ilyés 2-2, Pásztor, Nagy B., Borzas 1-1

Az már egy héttel ezelőtt eldőlt, hogy a Tatabánya csoportelsőként a negyeddöntőbe jut, a macedónoknak pedig az utolsó fordulóban már nem volt esélyük a továbbjutásra, vagyis a győri találkozó tét nélküli volt. A magyar csapatból Bartucz László és a bosnyák Vladimir Vranjes hiányzott sérülés miatt.
Nem kezdett jól a pályaválasztó, mert játékosai nem összpontosítottak megfelelően, bizonytalanok, némileg fegyelmezetlenek voltak, ezért Vladan Matics vezetőedző a 19. percben dühösen időt kért (6-6). Csapata ezután sem tudta visszavenni a vezetést, a szünetben a pontosabban játszó vendégek 13-12-re vezettek.
A második félidő elején lendületbe került a Tatabánya, hatékonyabban támadott, és egy 7-2-es sorozattal átvette a vezetést. Ilyés Ferenc és Juhász Ádám irányításával a magyar együttes a meccs utolsó negyedében magabiztosan őrizte előnyét, így a hajrában a fiatal cserejátékosok is lehetőséget kaphattak.
Az Eurofarm Rabotnik – és egyben a mezőny – legeredményesebb játékosa az ukrán Vladiszlav Osztrusko volt kilenc góllal.
A csoport végeredménye: 1. Tatabánya 9 pont, 2. TSV Hannover-Burgdorf (német) 7, 3. RK Nexe (horvát) 6, 4. Eurofarm Rabotnik 2
Mind a négy csoportgyőztes, valamint a három legjobb második helyezett továbbjutott.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!