A Szolnok egyetlen ponttal szenvedett vereséget a Jászberény otthonában, így a Körmend kezében volt az esély, hogy egy győzelemmel akár meg is nyerje az alapszakaszt. Ehhez viszont a legjobb tudására volt szüksége a Rába-parti együttesnek, hiszen Paksra nem győzni jártak a csapatok. Ezt jelezte az is, hogy Dzunic mester érkezésével egyre jobban játszott az Atomerőmű.

Ez pedig meglátszott a kezdésen is, hiszen Kovács Ákos pontjaival azonnal megszerezte a vezetést a Paks és irányította is a találkozót. Price és Hammonds kosaraival tartott a lépést a házigazdával a Körmend. Majd Fepu mutatott be két jó trojkát. Hogy mennyire jól felkészültek egymásból a csapatok jól mutatja, hogy tíz percnyi játékot követően nem dőlt el semmi.

Nagy csata folyt a pályán, mindkét együttes próbálta ellenfelére erőltetni saját játékát. A hazaiak a gyors játékot erőltették, míg a vendégek próbáltak pozíciót fogni és a palánk alatt megvívni a csatát. Azonban a szünetig egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól. Viszont a 42-44-es állásnak a vendégek örülhettek.

A szünet után sem változott sokat a játék képe, hol az egyik, hol a másik csapat állt jobban, de ténylegesen nagyobb előnyre nem tettek szert az együttesek. Aztán az utolsó felvonásban állva hagyta ellenfelét a Körmend. Price – látványos betörései mellett – a triplavonalon túlról is eredményes volt, míg a körmendi védelem is kifogástalanul működött.

Majd Thames is hozzátette a magát a csapat sikeréhez, így végül magabiztos sikert aratott a Körmend az Atomerőmű otthonában. A Szolnok vereségének valamint a vasi piros-feketék győzelmének köszönhetően végül Matthias Zollner csapata örülhetett, hiszen ezzel ők végeztek az alapszakasz végén az első helyen és várhatják bizakodóan a visszavágót.

Atomerőmű SE – Egis Körmend 73-86 (21-21, 21-23, 23-22, 8-20)

Körmend: Bradford 8/6, Price 22/9, Ferencz 9/9, Hammonds 10/6, Delas 11.
Csere: Thames 15/9, Csorvási 6, Németh Á. 5, Érsek -, Lajsz – , Oroszi -.
Vezetőedző: Matthias Zollner

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!