Ahogy beszámoltunk róla, a Hungast-Haladás VSE hazai környezetben szenvedett 3-2-es vereséget az MTK ellen. Az Extraliga kvalifikációs versenyfutásban így lépéshátrányba kerültek a szombathelyiek. A csapat vezetőedzőjét és feladóját kérdeztük, hogy mi eredményezte a vasi zöld-fehérek vereségét a kulcsfontosságú találkozón.

– Bosszantó, hogy nagyon sok hibával játszottunk. Az akarással egyáltalán nincs gond, látható, hogy igyekeznek mindent megtenni a lányok. Azonban – ahogy korábban, úgy az MTK elleni mérkőzésen is észrevehető volt, hogy nem használjuk a fejünket. A döntő szituációban rossz döntéseket hoztunk.

Mely csapatrészben volt jobb ellenfelénél a Haladás?

– Épp ez az, hogy mindenki tudja és látta, hogy centerposzton kiemelkedőt nyújtottunk. Véleményem szerint ezen múlt a vereségünk, hogy ezt nem használtuk ki jobban.A sáncmunkánk és az ütéseink is jónak mondható, ennek fényében tényleg bosszantó a vereségünk.

A Kaposvár elleni derbi nem ígérkezik könnyűnek.

– Valóban, de magunknak ástuk a gödröt, amiből ki kell másznunk. Ehhez viszont idegenben részsikert, vagy győzelmet kell elérnünk. Némiképp nehezíti a dolgunkat, hogy cserélni sem tudunk úgy, ahogy szeretnénk. A magyar-szabály miatt párokat kell mozgatnom, ez pedig tovább nehezíti a variációs lehetőségeket. Azonban most elsődleges dolgunk, hogy a hibákat kijavítva, tudásunk legjavát nyújtva nyerjünk idegenben.

Marija Cicic a nyáron érkezett ifjú tehetség is csalódott volt a találkozót követően.

– Nagyon nehéz egy vesztes mérkőzés után értékelni. Nagyon nehéz mérkőzés volt, akadtak szép pillanataink is, de összességében több hibát követtünk el, mint ellenfelünk. Olyan pontokat engedtünk el, amit nem lett volna szabad. Nem tudom, hogy a koncentráció vagy a fáradtság miatt, de nem találtuk a ritmust. Két szettben is jól működött a támadásunk és a védekezésünk is, de az utolsó két játszmára szétestünk. Nem tudtunk a hárításokból pontos ellenakciókat végrehajtani. Ebben mindenképpen jobb volt az MTK. A Kaposvár ellen ennél lényegesen több kell és azért dolgozunk majd, hogy feledtetni tudjuk szurkolóinknál ezt a kisiklást.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!