Minden sportegyesület az edzések és a versenyeken elért eredmények mellett nagy hangsúlyt fektet az utánpótlásképzésre valamint a sportág népszerűsítésére. A szombathelyi Pillangó Tollaslabda Klub is így tett, hiszen a Kőszegen és Lukácsházán is bemutatót tartottak és a gyerekek nemcsak kézbe vehették a sporteszközöket, hanem próbára is tették tudásukat.

– Egyesületünk az Árpád-házi Szent-Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban tartott bemutatót, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a vas megyei tollaslabda életbe bekapcsolja a Kőszegen élő gyerekeket. A Pillangó TK tagjai tanóránként 60-90 gyereknek tartott kedvcsináló mérkőzést, majd ezt követően biztosított tollasozási lehetőséget számukra. Elmondható, hogy a résztvevők nagyon jól érezték magukat, jókedvűen fejezték be a foglalkozásokat. Reméljük hamarosan soraink között köszönthetjük őket – osztotta meg tapasztalatait Oláh János az egyesület elnöke.

A délelőtt bebizonyította mindenki számára, hogy a tollaslabda könnyen elkezdhető élvezetes sport. Ennek szellemében folytatódott a nap Gyöngyösfalun. Délután ugyanis már a Dr. Tolnay Sándor Általános Iskola napközis csoportjainak tartott bemutatót és élményjátékot. A gyerekek itt is felfedezték a sportág csodálatos élményét, az egymással történő versengés és önfeledt játék nagyszerűségét.

– A hosszú és nehéz nap végén visszagondolva a sok boldog és jókedvű fiatalra, megerősödött bennünk az érzés, hogy az élmény alapú sportolás lehetőségének biztosításával a jövő a kezünkben van. Reményeink szerint pedig többen kedvet kaptak a tollaslabdához és hamarosan viszontlátjuk őket edzéseinken – zárta gondolatait Oláh János.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!