Megkezdte az alapszakasz győztes Egis Körmend is a középszakaszt. A felsőházban érdekelt piros-feketék ezúttal idegenben, a Jászberény otthonában léptek pályára győzelmi kényszerben. Hasonló volt a leosztás hazai szempontból is, igaz Nikola Lazic mester tanítványai a hétközi Falco elleni vereséget akarták feledtetni szurkolóikkal.

Hiába nyitott a derbit Pitts kosara, aki Szombathelyien is jól játszott, a vendég oldalról Bradford és Hammonds gondoskodtak arról, hogy átmenetileg örülhessen a jászberényi tábor. A negyed közepén már magabiztos volt a vasiak előnye, igaz ezt a tizedik percre csökkentette a JKSE. Ennek ellenére érezhető volt, hogy a Körmend játéka nagyon egyben van.

A folytatásban is a vendégek muzsikáltak jobban. Először Price, majd Németh Ákos is beszórt egy triplát és máris 10 pont körüli volt a vendég vezetés. Jött is az időkérés és csere. Brbaklic személyében ponterős játékos érkezett a pályára, így sikerült lőtávolon belülre zárkózni a Jászberénynek. A szünetben csak két pont volt a csapatok közti különbség.

A fordulás után igazán élvezetes mérkőzés kerekedett, hiszen mindkét oldalon potyogtak a kosarak és fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor úgy tűnt, hogy a JKSE nagyon elkapta a fonalat és sikerült is tartósan átvenni a vezetést. A záró felvonás előtt is a hazaiak álltak jobban. Aztán jött az újabb fordulat.

Igazi kosáresővel indította az utolsó etapot a vasi alakulat. Thames vezetésével először 7-0-ás rohamot produkáltak, majd Delas és Price is betalált, ezzel nemcsak az állást fordította meg a Körmend, hanem a találkozót is eldöntötte. Ebben a bajnoki idényben nagyon megy Fereczéknek a Jászberény ellen, hiszen kétszer idegenben, egyszer otthon győzték le a JKSE együttesét.

JP Auto-JKSE – Egis Körmend 84-92 (23-27, 21-19, 27-24, 13-22)

Körmend: Németh 5/3, Price 24/9, Bradford 11/6, Hammonds 15, Delas 10.
Csere: Thames 14, Csorvási 13, Ferencz -, Lajsz -.
Vezetőedző: Matthias Zollner

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!