Sorozatunk 19. részében maradunk az öreg kontinensen és az egyik legszebb történelmi múlttal rendelkező Olaszországba látogatunk. Ezúttal nem a nagyágyúk otthonába invitáljuk olvasóinkat, hanem egy amatőr klub pályáját vesszük górcső alá. Ezúttal viszont nemcsak látványban, hanem mondanivalóból sem lesz hiány.

Valóban lehengerlő látványt nyújt az amatőr ligában vitézkedő
Atletico Diritti pályájának környezete. Az ókori díszletek inspiráló hatást biztosít a nézőnek és játékosnak egyaránt. Azonban nem a régmúlt történelem miatt fontos a “stadion”, hanem a napjaink együttese miatt. A klub ugyanis az elfogadás jegyében született és próbál hatást gyakorolni fiatalokra valamint idősebbekre egyaránt.

Két olasz civil szervezet és egy felsőfokú tanintézmény összefogásából jött létre a focicsapat, amelyeket bevándorlók, elítéltek, egykori rabok valamint diákok alkotják. A hitvallásuk sem lehetne nemesebb, hiszen a labdarúgók szeretnék érzékenyebbé tenni a társadalmat az emberi jogok ügye iránt és próbálja a labdarúgás nyelvén megszólítani közönségét.

Nemes cselekedet úgy harcolni a pályán, hogy valami fontos ügyért teszik mindezt. Ráadásul az egyenlőséget nem csak látszatra hirdeti, hanem a pályán belül, ahol nincs különbség, mindenki egyenértékű. Ha pedig ehhez hozzávesszük az ókori díszletek közé ékelődött futballpályát, akkor nyugodtan ajánlhatjuk úti célként Rómán belül az Acqua Felice-t.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!