A szombati versenyre már pénteken lehetett tudni a sorsolást. Németh Hugi bemérkőző volt, ami azt jelentette, hogy övé volt az első meccs és a többiek automatikusan 1 kört továbbjutnak a sorsolásban. Teljesen motiváltan ment a versenyre, hiszen tudta, hogy egy nagyon jó osztrák versenyző lesz az 1. ellenfele, aki az osztrák válogatott tagja évek óta, többszörös nemzetközi bajnoki címe és kvalifikációs versenyekről több dobogós helyezése is van. Tudta Hugi, hogy nehéz dolga lesz, de ki szerette volna hozni magából a maximumot.

Az első pontot Ő szerezte, aztán hamar átvette a vezetést is 2 fejrúgással 3-1-re, majd 6-1-re, de hamar jött a kontra és Ő is kapott egy fejrúgást, így már 6-4 volt az állás. Majd a bírók úgy látták, hogy egy hátrúgása a lánynak még betalált, ami igazából a könyökön és alkaron landolt. 6-6. Az első pontot az ellenfél szerezte, de mivel a meccs végén kerülte a küzdelmet és ki is lépett, ezért megintették és elvették ezt az előnyét. Következett a bírói döntés, amivel 3-2 arányban a hazai pályán küzdő lány győzött. A bronzéremért viszont még küzdhetett Hugi, ahol magabiztosan, technikai K.O.-val 8-0-ra győzött egy szlovák lány ellen.

– Elégedett vagyok a teljesítményemmel és nagyon jól éreztem magam a tatamin és a tatami mellett is az ismerősökkel. A szervezőtől még egy meghívást is kaptam az augusztusban rendezendő edzőtáborukba, ahol világklasszisokkal edzhetek majd együtt. Megtisztelő érzés – nyilatkozta weboldalunknak Németh Zsuzsanna, aki ezúton is köszöni a Sakura Karate Team-nek, hogy közös munkával segíti a felkészülését.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!