A horvátországi első felvonást követően a hazai szurkolók biztatását élvező Egis Körmend számára nehéz mérkőzés várt. Két naponta kulcsfontosságú derbi vár Matthias Zollner együttesére, amely a bajnoki cím mellett az Alpok-Adria Kupában is versenyben volt az elsőségért. Ehhez viszont a legjobb formájukra volt szükség a finálé visszavágóján.

Ennek ellenére pocsékul kezdte a vasi gárda a meccset, hiszen zsinórban három triplát is dobtak a horvátok. Némi zavar után szép lassan magára talált a Körmend és Hammonds valamint Delas duplájával felzárkózott a házigazda. A negyed hajráját is megnyomta a Körmend, így 22-18 állt az eredményjelzőn, ami ígéretes kiindulási pozíció volt a piros-feketéknek.

Nem is állt le a Rába-parti együttes. Hammonds mellett Bradford is bemelegedett a játékba. Először triplával, majd zsákolással rombolták a rivális csapat védelmét. Ferencz elleni faultot követően már összetettben is jobban állt a Körmend. Erre alig 14 percnyi játékra volt szükség. Persze a vendégek – élükön a vezetőedzővel – folyamatosan reklamáltak.

A tréner és tanítványai a sípmesterek ténykedését kifogásolták. A Horvátországban tapasztalt “érdekes” felfogásnak nyoma sem volt és mindkét oldalon következetesen fújtak a játékvezetők. A nagyaszünet után 8-0-ás rohammal kezdett a Körmend, ezzel lényegében el is döntötték a találkozót. Bár igyekeztek a vendégek ledolgozni a hátrányt nem ültek már a triplák és tiszta dobásokat is rontottak.

A haramdik negyed zárásaként Hammonds megszerezte 24. pontját és ezzel a két csapat között is 24 egységnyi különbség volt. Az utolsó felvonásban aztán lehetőséget kaptak a körmendi fiatalok is, akik éltek a lehetőséggel. A találkozó végén jogosan zúgott a “kupagyőztesek, kupagyőztesek” rigmus és a helyszínen egyből sor került az érmek valamint a serleg átadására is.

Egis Körmend – KK Adria Oil Skrljevo 92-71 (22-18, 25-16, 29-17, 16-18)

Körmend: Németh 4, Price 8, Bradford 17/3, Hammonds 24/9, Delas 9.
Csere: Thames 14/6, Csorvási 12, Ferencz 4, Kiss -, Lajsz -, Oroszi -, Balogh -.
Vezetőedző: Matthias Zollner

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!