Péni István az alapversenyből első helyen jutott a férfi kisöbű szabadpuska szám döntőjébe, melyben a negyedik helyen zárt az olimpiai kvalifikációs pekingi sportlövő világkupa-verseny szerdai versenynapján.

    Az UTE 22 éves versenyzője februárban megnyerte a számot az Újdelhiben rendezett vk-n, amivel egyúttal kvótát szerzett a tokiói játékokra, így az olimpiai kvalifikáció terhe lekerült a válláról. Péni – talán ennek is köszönhetően – a 120 lövéses alapban kiemelkedően szerepelt szerdán, 1181 körös eredményét meg sem tudták közelíteni vetélytársai, a második norvég Simon Claussen négy körrel maradt el tőle.
A döntő ezúttal nem sikerült olyan jól számára mint Indiában, 436,6 körig jutott, amivel negyedik lett. A győzelmet a cseh Filip Nepejchal szerezte meg 458,7 körös junior világcsúccsal, s ezzel az egyik tokiói kvótát is kiérdemelte. A másik olimpiai kvalifikációt a harmadik helyezett kínai Csao Csung-hao szerezte meg.
A szám másik két magyarja visszafogottan teljesített: Pekler Zalán (1164 kör) a 35., míg Sidi Péter (1157 kör) a 47. helyen végzett.
A nap másik számában, női légpisztolyban korábban a már szintén olimpiai kvótás Major Veronika bronzérmet nyert.
A vk-verseny csütörtökön a pisztolyos és puskás vegyescsapat versenyeket rendezik, melyeken nem osztanak olimpiai kvótát.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!