Ismeretes, hogy a 10., még bennmaradó helytől 7 pont hátrányban lévő Haladásnak most már valamennyi hátralévő mérkőzését (sorrendben Kisvárda idegenben, Paks otthon, Mezőkövesd idegenben, Vidi otthon) meg kellene nyerni ahhoz, hogy ősszel is NB I-es csapat maradjon.

Az első megmérettetés a mai, kisvárdai összecsapás lesz. Ősszel súlyos vereséget szenvedtek a zöld-fehérek az újoncnál, majd a tavaszi 1. fordulóban a szabolcsiak 1-0-ra a vasi megyeszékhelyen is nyerni tudtak. A korábban a Haladásnál is edzősködő Dajka László vezette, főként ukrán, román és brazil légiósokra épülő Kisvárda jó formában várja a meccset, utolsó három mérkőzéséből a két idegenbelit (Puskás Akadémia 4-0, MTK 1-0) megnyerte, míg odahaza 1-1-re végzett a Diósgyőrrel. A Haladás sem panaszkodhat, utóbbi 7 bajnokija közül ötöt behúzott, igaz egy hete 2-1-re kikapott Debrecenben.

A sok kérdésre választ adó kisvárdai fellépés előtt a haladas.hu-nak nyilatkozott a zöld-fehérek mestere.

– Sokszor elmondtuk már, hogy számunkra valamennyi meccs fontos, ugyanakkor a kisvárdai mérkőzésre ez hatványozottan igaz. A szombati összecsapás a hátralévő négy találkozó közül is kiemelkedik – ez a legfontosabb 90 perc. Nyernünk kell, hogy utána legyen esélyünk a folytatásban, ami annyiból jobbnak ígérkezik, hogy kétszer is hazai pályán játszunk. A kisvárdai nagyon jól összerakott csapat, jó játékosokból áll, különösen a támadói veszélyesek. Nem lesz könnyű dolgunk, de célunk, hogy reményeinket életben tartsuk – fogalmazott Horváth Ferenc.

A szombathelyiek várhatóan a Király – Habovda, Jagodics, Németh Milán, Mohl – Dausvili – Funsho, Rui Pedro, Golodiuk, Ivanov – Rabusic összeállÍtásban futnak ki a várdai gyepre.

A labdarúgó NB I. 30. fordulójában szombaton 17 órakor kezdődik a Kisvárda Master Good – Szombathelyi Haladás bajnoki.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!