AVUS-Vasas Plaket 14-14 (4-5, 4-4, 4-1)

Szombathely, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, középszakasz, 8. forduló, vezette: Füzesi, Veilandics.

AVUS: Kovács B. – Irmes 2, Polovic 1, EKLER B. 4, Kiss Cs., Baj 1, BASARA 3. Csere: HORVÁTH A., Takács J. 1, Juhász M., Garancsy 2, Kurucz, Takács K., Hajmási. Edző: Matajsz Márk.

Vasas: Jónás – MIKLÓS 2, Sélley-Rauscher 2, Hegedűs, SIMON 3, Takács B., Halek, Csere: Bencz 1, SZABÓ B. 4, Trombitás, Hőna 1, Hajdu, Major, Dévai. Edző: Bódis Máté.

1.negyed: Vasas-góllal kezdődött a meccs, Sélley-Rauscher talált be, 0-1. A szombathelyiek Basara révén egyenlítettek, 1-1, de Szabó Bence révén gyorsan jött a válasz, 1-2. Ezután Garancsy egalizált, 2-2, de a Vasas gyorsan, góllal fejezte be a következő akciót, 2-3. Nem késett az AVUS sem a válasszal, Takács János centerből emberrel együtt bevarrta, 3-3. Egy könnyű angyalföldi gól  után Ekler emberelőnyből egy kapufás bombagóllal válaszolt, 4-4. Az első negyed végén aztán megint a Vasas növelte a gólok számát, 4-5 állt az eredményjelzőn.

2.negyed: jól indult a hazaiak számára a játékrész, 2 gyors góllal az aligátorok átvették a vezetést, 6-5. Persze az angyalföldiek nem adták fel és egyenlítettek gyorsan. 6-6. Ezután Ekler távoli találatával megint a hazaiaknál volt az előny, 7-6. Nem állt meg a gólgyártás, de állandósult a hazaiak előnye. A negyed végén mégis megrázták magukat a vendégek és kiegyenlítettek, sőt, a vezetést is átvették, 8-9.

3.negyed: Kovács Barnabás helyére Horváth Alex állt az AVUS kapujába, majd Ekler révén 9-9 lett, aztán Horváth A. védése következett. Óriási csata zajlott a vízben, gyakran a durvaság határát súrolták a vendégjátékosok megmozdulásai. Ezután Basara remek lövésével hosszú idő után ismét az AVUS vezetett, 11-10, az angyalföldiek büntetőből viszont csak a kapufát találták el. Basara megint betalált, 2 góllal mentek a hazaiak, 12-10.

Tombolt az uszoda, remek hangulatban pólóztak a csapatok. Az utolsó negyed tehát kétgólos hazai vezetésről indult. Azaz indult volna, mert az angyalföldiek azt reklamálták, hogy büntetőjük bentről jött ki. Először a Vasas, majd az AVUS videófelvételét is megnézték a bírók és a zsűriasztalnál ülő hivatalos személyek, majd előbbiek úgy döntöttek – helyesen – hogy nem volt gól. A videózás miatt 10 percet állt a játék, csúszott a szünet.

4.negyed: Baj emberelőnyből szerzett góljával indított az AVUS, majd Bencz ugyan szépített, ám ezt követően az aligátorok taktikusan járatták a labdát. Irmes góljával már 14-11-re vezettek a vasiak, és ugyan a hajrában felzárkózott a Vasas, a hazaiak sikere nem forgott veszélyben.

 

Az AVUS ezzel a Szentes, a Pécs és a Tatabánya mögött, de az UVSE, a Vasas, a Kaposvár és a KSI előtt a középszakasz 4. helyén végzett, így a 9-12. helyért folytathatja a bajnokságot.

Matajsz Márk tanítványai szerdán már a Szentessel meccselnek idegenben. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!