Halmos Máté irányításával gőzerővel készül az eSport Szombathely, amely az edzések és versenyek mellett nagy hangsúlyt fektettek az utánpótlás-képzésre is. Ezúttal két középiskolában jártak az egyesület képviseletében, ahol nemcsak konzolt ragadhattak az ifjú diákok, hanem a játékok világáról, az egészségre gyakorolt előnyös és hátrányos hatásairól is teljesebb képet kaphattak.

A Nagy Lajos Gimnáziumban, az egészségnap keretén belül Halmos Máté tartott előadást a videojátékok hatásairól. Az egyesület elnöke felhívta az ifjú hallgatóság figyelmét, hogy az e-sport számtalan pozitív, ugyanakkor negatív hatást gyakorol a szervezetre. Ezért fontos szabályozott keretek között edzeni, gyakorolni, így megelőzve akár a függőséget vagy a helytelen testtartást is. Ezzel szemben a stressztűrő képesség valamint az emberi reflex tovább fejleszthető.

A Kanizsai Dorottya Gimnázium felkérésére a diáknapi programsorozatot színesítette az eSport Szombathely. A színvonalas rendezvényen az egyesület lehetőséget biztosított a VR (virtual reality) élmény kipróbálásához. Továbbá két gépen rögtönzött FIFA-versenyt is rendeztek Halmos Mátéék. Az egyenes kiesési rendszerben lebonyolított tornán értékes nyereményekért játszhattak a tanulók.

A közel harminc fős nevezést követően élvezetes mérkőzéseket játszottak a diákok. Talán az egyesület újabb tehetségekre is bukkantak, akik később a vasi színekben öregbíthetik a város hírnevét. A győztes vásárlási utalvánnyal valamint egy eSport Szombathely pólóval is gazdagodott. A két intézményben óriási sikert aratott az egyesület programra, így borítékolható, hogy hamarosan újabb iskolákban is sor kerülhet hasonló rendezvényre.

Kanizsai Dorottya Gimnázium – FIFA-verseny:

1. Stieber Levente
2. Szatmáry Norbert
3. Rozmán Bende

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!