A Hungast-Haladás VSE extra ligás röplabda csapatnál folytatják a megkezdett hagyományokat. Az év legjobban teljesítő játékosát még az utolsó forduló előtt megválasztották. Tavaly megosztva Andrea Kalman és az azóta már újpesti színekben játszó Ajla Paradžik kapta az elismerést. Idén talán egyszerűbb dolga volt a szakvezetésnek a választásnál.

Az elismerést Stephanie Lojen, a csapat liberója kapta. A 172 centiméter magas szlovén-kanadai kettős állampolgárságú játékosra még a maribori játékosbörzén figyeltek fel a szombathelyiek. A montreali egyetemről érkező röplabdázó profi karrierjét szerette volna beindítani. Úgy fest, hogy sikerült neki, hiszen a szurkolók véleménye alapján is egyértelmű volt, hogy Stephanie volt a szezon legjobbja.

A 2018/19-es szezonban a szakvezetés több kritérium szerint választották meg az év játékosát. Fontos volt, hogy a kimagasló teljesítmény mellett a hozzáállása is példaértékű legyen. Ennek köszönhetően az ifjú, feltörekvő röplabdások számára példakép is lehet a győztes. Stephanie Lojen pedig ezeknek maximálisan megfelelt. Remélhetőleg jövőre is marad a vasi megyeszékhelyen.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!