Több játékosát és vezetőedzőjét is nélkülözve érkezett a Rába-parti városba a Jászberény. Céljuk így nem is lehetett más, mint a tisztes helytállás. Az Egis Körmend pedig rendkívül felkészülten vágott neki a vasárnap délutáni mérkőzésnek. Matthias Zollnerék egy sikerrel bebiztosíthatták volna listavezető pozíciójukat.

Ennek szellemében legerősebb összeállításában lépett pályára a Körmend és szinte azonnal magához ragadta a kezdeményezést. Könnyed támadójátékkal és hatékony védekezésükkel gyorsan meglépett a vendégektől a vasi együttes. Hiába jött a JKSE részéről időkérés, nem sikerült megakasztani a házigazda jó ritmusát, így az első negyed végére magabiztos előnyt kovácsoltak össze.

A folytatásban sem változott a játék képe. A Körmend remekül védekezett, támadásban pedig csak annyit kockáztatott, amennyit feltétlenül szükséges volt. Ferencz és Thames tripláját követően ismét időkérés következett, de hiába. A biztos vezetés tudatában pedig már a fiataloknak is lehetőség jutott, akik tovább növelték előnyüket.

A szünet után rendesen pörgette játékosait Matthias Zollner, ezt pedig a fiatalok hálálták meg. Zúgott a vastaps Kiss Mátyás hárompontosánál, majd Delas betörésénél is. A hazaiak védekezése kissé döcögőssé vált, ennek köszönhetően a JKSE húsz ponton belülre került. A játék végére azonban visszaállította megnyugtató vezetését a vasi alakulat.

Nagy rohanással kezdődött az utolsó játékrész. Ez viszont sok hibát hozott magával. Bradford ziccert rontott, majd a Jászberény adott el labdákat. Erre a hullámvölgyre tett pontot Ferencz Csaba, aki triplákkal, labdaszerzéssel és ziccerrel rombolta a berényi felzárkózás illúzióját. Teljesen megérdemelten húzta be a kötelezőt a Körmend, egy kezdőötösnyi sérültet nélkülöző Jászberény ellen.

Egis Körmend – JP Auto-JKSE 83-59 (24-10, 21-12, 17-20, 21-17)

Egis Körmend: Németh Á. 4, Price 13/6, Bradford 4, Hammonds 6, Delas 4.
Cserék: Ferencz 16/12, Csorvási 16, Takács 12/9, Thames 3/3, Kiss 3/3, Lajsz 2, Oroszi -.
Vezetőedző: Matthias Zollner

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!