Meglehetősen hosszúra nyúlt a téli szünet az amatőr kispályás labdarúgók számára. A Sportligetet érintő beruházás miatt a szezon kezdete meglehetősen későn, májusi időpontra csúszott. Az uniós támogatásból megújuló sportlétesítményre 1.155 milliárd forintot fordítanak. Ennek köszönhetően teljesen új arca lesz a sportligetnek.

Az első ütem – a megjelölt határidőre elkészült – így semmi akadálya, hogy május hatodikától már pattogjon a labda a pályákon. Igaz még koránt sem nevezhető véglegesnek a játéktér melletti terület, hiszen a kispadok, a labdafogó hálók sem kerültek kihelyezésre. Ráadásul még a régi kapukat vehetik célba a támadók, azonban ezt is cserélik hamarosan.

A Szabadidősport Szövetség szervezésének köszönhetően néhány napja elkészült a sorsolás valamint megtörtént a pályabejárás és ellenőrizték a villanyvilágítást is. A szervezők végül megállapították, hogy minden megfelel az előírásoknak, így hétfőtől 79 csapattal elindulhat a kispályás labdarúgó bajnokság. Változás azért lesz bőven.

– Egy női valamint hat férfi csoport méri össze tudását – mondta Gerencsér Tibor, a Szabadidősport Szövetség elnöke. Az erősebbik nemnél lesz az I., az I/B, a II. és a III. osztály. Bővült az öregfiúk mezőnye és idén is indul egy senior korcsoport, a legidősebbek számára. Nagy álmunk valósult meg a beruházásnak köszönhetően, hiszen így egy helyszínen, négy pályán játszhatnak majd a csapatok, mindezt megújult játéktéren tehetik.

A szövetség elnöke hozzátette azt is, hogy a tavaszi szezon hivatalosan június végéig tart, ugyanakkor várhatóan lesznek csúszások is, amennyiben a résztvevők kérik az időpontok módosítását. Gerencsér Tibor kiemelte, hogy 2019-ben több mint 850 mérkőzést játszanak majd csapatok, ami a maga nemében rekordnak mondható. Egyedül az időjárás teheti idézőjelbe a szezonkezdést…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!