Az esélyeket latolgató haladas.hu szerint a sereghajtó 29 pontos Haladásnak ahhoz, hogy az utolsó fordulóra még maradjon reménye az NB I-ben maradásra, mindenképpen győznie kell. Ráadásul a vasiaknak csak abban az esetben lehet esélyük élvonalbeli tagságuk meghosszabbítására, ha mindkét hátralévő bajnokijukat megnyerik. Az utolsó fordulóban, jövő vasárnap a Vidit fogadják a vasiak. A klub honlapja azt is megírta, hogy emellett még a következő három feltételből kettőnek teljesülnie kell. A még befogható csapatok közül a Kisvárda (35 pont) már ne szerezzen pontot, az MTK (34) ugyan papíron még egyet szerezhet, de akkor a gólarány számít a két együttes között – jelenleg a fővárosiaké tízzel jobb, mint a Haladásé. A 11. helyen álló Diósgyőr (34) pedig még egy döntetlent gyűjthet be.

A korábbi Mezőkövesd-Haladás párharcok közül ősszel a borsodiak odahaza 2-0-ra, tavasszal Szombathelyen 2-1-re nyertek. A vasiak egy hete a 93. percben veszítettek két pontot a Paks (1-2) ellen, míg Kuttor Attila együttese utolsó két meccsét – DVTK otthon 3-0, MTK idegenben 1-0 – behúzta.

A hét eleje nehezen telt, a srácokat nagyon megfogta a paksi mérkőzés. Szerdán aztán átlendültek a játékosok a holtponton, de el kellett hitetnem velük, hogy a hátralévő két meccset meg tudják nyerni. Már az is nagy eredmény, hogy – ahonnan indultunk – idáig eljutottunk, de azon vagyunk, hogy a bajnokság végén ne azon keseregjünk, hogy az utolsó két meccsen mit rontottunk el. Tiszta lelkiismerettel akarjuk befejezni a bajnokságot, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég. Így Mezőkövesden is győzni akarunk. Tudjuk, hogy Kuttor Attila kollégám remek csapatot rakott össze, de nincs más választásunk, mint a három pont megszerzése – fogalmazott a haladas.hu-nak adott interjújában Horváth Ferenc.

Gyurján Márton, Bosnjak Predrag, Saláta Kornél sérülése után rehabilitációját tölti, Kristián Kolcáksérült, Németh Milán öt sárga lapja miatt nem játszhat.

A Hali vélhetően a Király – Habovda, Jagodics, Tamás, Mohl – Dausvili – Funsho, Rui Pedro, Golodiuk, Ivanov – Priskin összeállításban fut ki a gyepre. 

A labdarúgó NB I. 32. fordulójában a Mezőkövesd-Zsóry – Szombathelyi Haladás meccs 17 órakor kezdődik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!