A Siófok KC a hetedik magyar klub, amely döntőbe jutott az EHF Kupában, ahol immár hét arany- és nyolc ezüstérem a magyar mérleg.
Az egyszeres dán bajnok és kupagyőztes Esbjerg 2014-ben ezüstérmes volt a második számú európai kupasorozatban, a Siófok viszont már a nyolc közé jutással eddigi legnagyobb sikerét érte el, és végül 13 győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel lett kupagyőztes.

Női EHF Kupa, döntő, visszavágó:
Siófok KC-Team Esbjerg (dán) 26-21 (14-10)
——————————————-
gólszerzők: Nze Minko 7, Kobetic 6, Aoustin 5, González Álvarez 3, Böhme, Jezic 2-2, Elghaoui 1, illetve Jacobsen 6, Polman, Liscevic 5-5, Jörgensen, Sa. Solberg 2-2, Danielsson 1
A párharcot a Siófok nyerte 47-42-es összesítéssel.

Estavana Polman vezérletével jobban kezdtek a vendégek, de a világbajnok francia Estelle Nze Minko irányításával a hazaiak hamarosan 5-1-es sorozatot produkáltak és fordítottak. Mindkét együttes gyorsan játszott, és mivel az első félidő második felében a Siófok volt pontosabb, a 21. percben először vezetett három góllal.
Az Esbjerg nyolc percig nem talált a hálóba, a házigazdák pedig a horvát Andrea Kobetic vezetésével stabilizálták a vezetésüket, és a szünetben négy találattal jobban álltak.
A meccs utoljára a 38. percben volt szoros, ezt követően kilenc percig ismét nem tudtak gólt dobni a dánok, miközben a Siófok hatszor volt eredményes (22-14). A hazaiaknál a dán Silje Solberg után a román Denisa Dedu is jól védett, és bár az ellenfelük a hajrában egy 5-1-es szériát produkált, az egyenlítésre nem volt esélye, a Siófok magabiztosan nyerte meg a visszavágót.
A dán bajnoki döntős Esbjerg tíz veretlen tétmeccs után kapott ki, az EHF Kupa mostani idényében pedig első alkalommal veszített.
A finálé legértékesebb játékosa Estelle Nze Minko lett, Andrea Kobetic pedig 75 találattal a sorozat gólkirálynője.
“Nem szeretnék elemzésekbe bocsátkozni, egyszerűen nagyon boldog vagyok. Elértük a célunkat, megnyertük a kupát! Fantasztikus este volt ez a mai, a szurkolók előtt pedig le a kalappal. Kezdődjön az ünneplés!” – nyilatkozta Tor Odvar Moen, a Siófok vezetőedzője.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!