Tatabánya–AVUS 11-10 (2-3, 3-2, 3-2, 3-3)

Tatabánya, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, rájátszás a 11-12. helyért, vezette: ifj. Kenéz, Vogel.

Tatabánya: Barabás – KOLOZSI 3, Fazekas, KERESZTÚRI 2, Kalanovics, Márkus, Máthé. Csere: KORBÁN 2, Katonás, Kuncz 1, Hoppál 2, Szentesi 1. Edző: Zantleintner Tamás.

AVUS: Kovács B. – Irmes 1, Polovic, Kiss Cs., Baj 1, BASARA 3, Hajmási. Csere: Ekler B. 1, Sági, Takács J. 1, Juhász M. 1, GARANCSY 2, Kurucz. Edző: Matajsz Márk.

Az aligator.hu tudósításából kiderül, hogy jól kezdett az AVUS, alig fél perc elteltével Baj, majd Basara is be talált, 0-2. Aztán a hazai szépítés után Garancsy góljával ismét kettővel, 1-3 vezettek a vendégek. Az 1. negyed vége előtt Hoppál emberelőnyből szépített, 2-3.

A 2. negyed elején mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek, aztán Irmes törte meg a gólcsendet. A hazaiak nem hagyták meglógni a vendégeket, felváltva estek a gólok, így a nagyszünetre 5-5-ös döntetlennel vonultak a csapatok.

A 3. negyed első találatát Kolozsi szerezte, ám Basara büntetőből egalizált, 6-6. Erre Kolozsi szintén büntetővel válaszolt. Basara aztán ismét gólt szerzett, de a negyed utolsó találatát ismét a hazaiak lőtték, 8-7.

A 4. negyed elején emberelőnyből szerzett találatot a Tatabánya, majd Kertész góljával már hárommal vezettek a hazaiak, 10-7. A szombathelyiek nem adták fel, Juhász szépített, aztán egy másik saját nevelésű pólós, Ekler Bendegúz is megzörgette a háló, 10-9. Egyenlíteniük azonban nem sikerült a vendégeknek, hiszen Korbán másfél perccel a lefújás előtt szerzett gólja mindent eldöntött, 11-9. Noha Takács János centerből, emberelőnyből még gólt szerzett, a hátralévő 37 másodpercben nem tudtak ziccerbe kerülni a vendégek, maradt a 11-10.

A mérkőzésről minden további fontos információ idekattintva érhető el!

A két nyert mérkőzésig tartó párharc állása ezzel 1-0 a Tatabánya javára. A következő mérkőzést május 18-án, szombaton 16 órakor rendezik Szombathelyen.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!