Nagy tétje volt a hétfő esti futsal mérkőzésnek a Kútház Haladás VSE számára. A bajnoki döntőbe jutást megcélzó vasiak otthonába az a Nyírgyulaj látogatott, amely a rájátszásban 4-4-es döntetlent ért el a zöld-fehérek ellen. Ezúttal viszont a vasi megyeszékhelyen találkoztak a csapatok, a szurkolók pedig reménykedtek, hogy a győzelem sem marad el.

Ennek megfelelően kezdett a Haladás. A kezdést jelző sípszót követően máris támadásba lendült a házigazda és azonnal veszélyeztettek is. A nyírségi védelem úgy tűnt jól bírja majd a nyomást, azonban a negyedik percben Hajmási járt túl a kapus eszén és máris a szombathelyiek kerültek előnybe. Ezután sem változott a játék képe. A vendégek jobbára védekeztek, azonban egy-egy kósza ellenakciót vezettek is, ami tartogatott némi veszélyt.

Pont a szünet előtt, egy formás akció végén Vlasovych egalizált. Jót tett a pihenő a vasi csapatnak, mert a fordulás után újra előnybe kerültek. A télen visszatérő Vidák Balázs góljának köszönhetően felpezsdült a játék és igazi közönségszórakoztató mérkőzés kerekedett a találkozóból. A hajrára aztán mindent egy lapra feltéve rohamozott a Nyírgyulaj, de hiába.

Dróth Zoltán két perccel a rendes játékidő vége előtt eldöntötte a három pont sorsát. Ezzel a sikerrel lépéselőnybe került a Haladás a rivális Nyírgyulaj és Veszprém csapataival szemben, igaz utóbbi kevesebb mérkőzést játszott. Sok pihenésre nem lesz ideje Sziffer András együttesének, hiszen egy hét múlva már Veszprémben kell bizonyítania.

Kútház Haladás VSE – Nyírgyulaj KSE 3-1 (1-1)

Haladás: Sásdi – Horváth P., Simic, Dróth, Vas.
Csere: Gyimesi, Alasztics (kapusok) – Michel Melo, Sanchez, Hajmási, Sipos, Pocaia, Péter, Vidák.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Hajmási, Vidák, Dróth illetve Vlasovych

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!