A fiúk mezőnyében már évek óta hagyományként megrendezik a B33-as kosárlabda tornát. Ezúttal az amatőr női élvonalban szereplő együttesek számára is meghirdették a versenyt. A mezőnyben pedig ott volt a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület csapata is, amely egy nappal korábban még bajnoki mérkőzést játszott a vasi megyeszékhelyen.

A felnőtt nők számára kiírt B33 megmérettetésre az ország minden szegletéből érkeztek. Először a csoportmérkőzésekre került sor. A Jakubovics Dóra, Szabó-Haklits Zsuzsa, Molnár Anna és Plózer Petra összeállítású vasi alakulat először a Soproni Darazsak ellen mérkőztek és nyertek 16-10 arányban. A folytatásban is jól muzsikáltak Jakubovics Dóráék. A Nagykanizsa (18-14) és a Baja (20-14) ellen már szorosabb eredmény született, azonban a csoportelsőség nem forgott veszélyben.

A legjobb nyolc között a győri Széchenyi következett. A kiegyenlített találkozón 18-16-ra nyert a SzoESE. Az elődöntőben pedig az a MAFC következett, amely szombaton bajnoki mérkőzésen győzte le a szombathelyieket. Ezúttal viszont jobban koncentrált a vasi csapat és a 17-15-ös végeredmény azt jelentette, hogy döntőbe jutottak Szabó László tanítványai.

A finálé igazi hullámvasút volt a felek számára. A PINK Pécs játékosai A-csoportos rutinnal felvértezve esélyesebbnek számítottak, azonban a vasi lányok lelkesedésével nem tudták felvenni a versenyt. Az utolsó perc döntött végül és a jobban koncentráló szombathelyiek, teljesen megérdemelten nyerték meg a tornát. A döntőben 21-17-re múlta felül a SzoESE a baranyai ellenfelét.

– Nagyon örülünk ennek a sikernek – mondta Szabó László vezetőedző. – Számunkra ez az aranyérem olyan, mintha a Haladás egy nemzetközileg jegyzett spanyol vagy német csapatot győzött volna le. A lányok lelkesedése és győzni akarása páratlan volt. Ezt az elsőséget szeretnénk Gereben Líviának ajánlani és szorítunk, hogy élete legfontosabb mérkőzésén megnyerje.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!