Két rendkívül simának mondható találkozót veszített el az Egis Körmend a Pécs valamint a Falco otthonában. Azonban az alapszakaszt követően, a középszakasz végén is az élen maradt Matthias Zollner csapata. Az utolsó mérkőzésen ugyanis rendkívül könnyedén múlta felül a Rába-parti együttes a címvédő és kupagyőztes Szolnoki Olaj KK-t.

Ennek köszönhetően a rájátszásba becsúszó Sopronnal, amely a nyolcadik helyen áll mérkőzik meg a Körmend szombat este. A két csapat idén már az alapszakasz során találkozott egymással és a piros-feketék szempontjából felemás eredményekkel ért véget a párharc. A 4. fordulóban rendkívül könnyedén 95-78-ra nyertek Ferencz Csabáék, azonban a januári visszavágón egypontos vereséget szenvedtek a körmendi kosarasok.

Ezúttal viszont minden mérkőzés számít a csapatoknak. A három győztes mérkőzésig tartó párharc szombaton kezdődik és a leggyorsabb forgatókönyv szerint akár jövő hét pénteken be is fejeződhet. Ehhez viszont jó és eredményes játékra lesz szüksége a házigazdának. Matthias Zollner vezetőedző szerint erre minden esély meg is van, hiszen az ország legjobb szurkolótábora buzdítja a csapatot.

Egis Körmend – Sopron KC
2019. május 18. – 18:00
Körmend, Városi Sportcsarnok

 

Párharc:
1. mérkőzés: Körmend, május 18. szombat, 18 óra, Egis Körmend – Sopron KC
2. mérkőzés: Sopron, május 21. kedd, 19 óra, Sopron KC – Egis Körmend
3. mérkőzés: Körmend, május 24. péntek, 18 óra, Egis Körmend – Sopron KC
4. mérkőzés: Sopron, május 27. hétfő, 19 óra, Sopron KC – Egis Körmend (ha szükséges)
5. mérkőzés: Körmend, május 29. szerda, 18 óra, Egis Körmend – Sopron KC (ha szükséges)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!