Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – KTE-Duna Aszfalt 102–60 (25-12, 30-18, 22-13, 25-17)
Negyeddöntő, 1. mérkőzés,
Szombathely, Aréna Savaria, 2520 néző
V.: Praksch P., Tőzsér D., Minár L. (Várhalmi Zs.)

Falco: Váradi 6, Perl 6, Balmazovics 8/6, Bruinsma 15/9, Reddic 16. Csere: Curry 16/6, Govens 14/12, Bíró 6/6, Tóth 5, Hódi 5/3, Verasztó 4, Körmendi 3/3.

KTE: Wittmann 13/3, Green 10/6, Djeraszimovics 9/3, Dramicsanin 6, Karahodzsics 9. Csere: Dimics 3, Molnár M. 4, Mészáros 4, Fülöp -, Kucsera -, Molnár D. -, Lukács 2.

Összefoglaló:
Az 1.negyed Perl kosarával indult a mérkőzés, majd Reddic kimaradt kísérletét is Zozó pöcizte be, aztán Green pontjaival fordítottak a vendégek, 4-6. Noha 8-9-nél még a KTE járt előbbre, Reddic révén visszavette az előnyt a sárga-fekete csapat, 11-9. Aztán a 6. percben, 15-9-nél Forray mester időt kért, de hiába. Az utolsó percekben Bruinsma, Govens és Curry révén lerohanta ellenfelét a Falco, az első negyed után 25-12 volt az állás.

A 2. negyedben Djeraszimovics három ember között szerzett kosarat, Bruinsma viszont bevágta második hármasát, ezzel lett 28-14. Ezután Curry és Govens révén a különbség már a húszat is átlépte, a hazaiak látványosan játszottak. A vendégek a 15. percben, 43-19-nél kértek újra időt. A Falco extrán dobott, szinte minden akciója kosárral végződött, a szünetben 55-30 állt az eredményjelzőn.

A 3. negyedben is folytatódott a laza edzőmeccs. Reddic zsákolása után Wittmann dobott triplát, 57-36. A 2 csapat között óriási különbség alakult ki, a hazaiak könnyedén játszottak, a 25. percben már a harmincat is meghaladta differencia, Bruinsma kosara után már 72-36 volt az eredmény. Forray persze újra időt kért, 77-43-ról vágtak neki az utolsó 10 percnek.

 

A 4. negyed közepén már majdnem negyven volt közte, Tóth Norbert, majd Hódi Patrik kosara után 89-50 volt az állás. A végén Verasztó és Körmendi is beállt és persze ők is pontokat szereztek, így a Falco mind a 12 játékosa eredményes lett. A párharc állása 1-0, folytatás kedd este Kecskeméten.

 

Gasper Okorn, a Falco vezetőedzője: nagyon köszönöm szurkolóink fantasztikus támogatását. Az 1. meccs mindig veszélyes, hiszen, aki lépéselőnybe kerül, az irányíthatja a párharcot. Örülök, hogy jól oldottuk meg a feladatunkat, biztosan nyertünk. Gratulálok a csapatnak, komoly munkát végeztek a fiúk az első perctől kezdve. Egy kicsit idegesek voltunk a mérkőzés előtt, tudtuk, hogy az első meccs mindig veszélyes lehet. A playoffban nem számít hány ponttal nyersz egy meccset. Ebben a tekintetben az egy és a negyven teljesen ugyanaz. Kecskeméten teljesen más Kecskemétre számítok. Tudom hogy van büszkeségük, és karakterük, meg akarják mutatni hogy nem ez volt a realitás.

Bíró Olivér, a Falco játékosa: ma nagyszerűen játszottunk, szerintem megfelelő volt az agresszivitás. Jó úton haladunk, de kedden egy teljesen más meccs elé nézünk!

Forray Gábor, a KTE vezetőedzője: szépen és eredményesen játszott a Falco és a szurkolóik is remek hangulatot teremtettek. Jó alany voltunk, hogy gálát rendezzen a Falco. Az első 3 percben voltunk csak partnerek, aztán faképnél hagyott minket a Falco, sajnos a 2. félidő csak formalitás volt. A nagy különbség ellenére az a célunk, hogy a hazai meccset hozzuk.

Fülöp Bence, a KTE játékosa: a gyenge védekezésünket nagyon jól használta ki a kintről is kiválóan dobó Falco, gratulálok a szombathelyieknek!

A Falco – Kecskemét negyeddöntős párharc állása ezzel 1-0, kedd este Kecskeméten folytatják a csapatok.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!