ITT írtunk arról, hogy Horváth Alex, az AVUS kapusa, mit vár a szombat délutáni meccstől és örülne, ha csak a 3. összecsapáson dőlne el a 11-12. hely sorsa. Nos, Alexnek igaza lett, nézzük, hogyan!

AVUS-Tatabánya 10-8 (1-1, 0-0, 5-4, 4-3 )

Szombathely, 200 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, rájátszás a 11-12. helyért, második mérkőzés, vezette: Füzesi, Bereczki.

AVUS: HORVÁTH A. – Irmes 1, POLOVIC 3, Takács K., Kiss Cs., Baj, BASARA 3. Csere: Ekler B., Takács J., Juhász M., GARANCSY 2, Hajmási 1, Kurucz. Edző: Matajsz Márk.

Tatabánya: BARABÁS – KOLOZSI 3, Fazekas 2, Keresztúri, Kalanovics 1, Márkus, Máthé. Csere: Korbán 1, Katonás, Kuncz, Tamás, Hoppál, Szentesi 1. Edző: Zantleitner Tamás.

Az 1. negyed elején több akció is eredmény nélkül zárult, majd Irmes lőtt balról a hálóba (1-0). A folytatásban a csapatok viszonylag hamar ellőtték a labdákat, amelyeket így a kapusok hárítani tudtak. Jó 3 perccel az első negyed vége előtt Szentesi egyenlített, 1-1. Aztán Basara büntetőjét védte Barabás. A szombathelyiek voltak veszélyesebbek támadásban, de a jól védő Barabás eszén nem tudtak túljárni. A másik oldalon pedig Horváth Alex állta útját a tatabányai próbálkozásoknak.

A 2. negyedben már a második büntetőjüket hibázták el a hazaiak. Ezekben a percekben nagyon jól védekezett mindkét legénység, ugyanakkor gyengén támadtak. A sorozatos időkérések után sem vált hatékonyabbá a támadójáték. Ebben a negyedben a vasiak kapusa, Horváth Alex védett nagyokat – gól így nem született, maradt az 1-1.

A 3. negyedben aztán  megindult a gólgyártás. Basara 6 perccel a negyed vége előtt lőtt és a vízen kacsázó lövés a bal sarokban kötött ki, 2-1. Gyorsan jött jött a válasz, Kalanovics egyenlített, 2-2, majd Garancsy lövésével ismét az aligátorok vezettek, 3-2, de büntetőből a vendégek egyenlítettek, 3-3. Felváltva potyogtak a találatok, ekkor szinte minden akció góllal végződött, Garancsy ismét betalált, 4-3, de a vendégeknek erre is volt válaszuk, 4-4. Basara most már biztosan értékesítette büntetőjét, 5-4, majd Polovic szép gólt lőtt a jobb felső sarokba, 6-4. A vendégek nem adták fel, így az utolsó negyed egygólos szombathelyi vezetésről indult, 6-5.

A 4. negyedben Hajmási szerezte az újabb hazai gólt, majd felváltva estek a gólok, 8-6. Ezután egy hazai szögletet elnéztek a játékvezetők, az ellentámadásból pedig a Tatabánya betalált, 8-7. Aztán jött Polovic és ismét kettővel ment az AVUS, 9-7, majd újra Polovic vágta a hálóba a labdát, a meccsen először hárommal vezetett a hazai csapat, 10-7. Nem sokáig, mert szépítettek a vendégek, 10-8, ám az idő fogyott, a szombathelyiek pedig már nem engedték ki kezükből a győzelmet, maradt a 10-8!!!

A 2 nyert mérkőzésig tartó párharc állása ezzel 1-1-re módosult. A döntő harmadik találkozót szerdán 17.30-kor rendezik Tatabányán. Hajrá, AVUS!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!