A tabellán elfoglalt helyezés mellett a legutóbbi mérkőzések alapján a Körmend győzelmét ígérte az első felvonás. Az első és a nyolcadik helyen álló csapat mérkőzése igazi pontzuhatagot hozott magával és a Rába-parti szurkolók legnagyobb örömére igazi örömünnepbe torkollott. Ehhez viszont minden játékos hozzátette a magáét.

Az első negyedben úgy tűnt hamar döntésre viszi a meccset a Körmend. Rendkívül pontosan tüzeltek Ferenczék, így gyorsan időt kellett kérni a vendégek mesterének. Lemar kosaraival felzárkózott a Sopron, és a szorossá tették a játékrészt. Ez a folytatásban sem változott egészen a piros-feketék szerkezeti változásáig. Ekkor ugyanis két centerrel állt fel a házigazda.

Ennek meg is lett az eredménye, hiszen hol Delas, hol Csorvási fejezte be az akciókat, ráadásul a lepattanók is rendre hazai kezekbe kerültek. Így stabilizálta vezetését a vasi együttes és a szünethez közeledve már a tíz pontos differencia is állandósulni látszott. Két negyednyi játékot követően tizenkét pontos volt a hazai előny.

A fordulás után Hammonds és Bradford pontjaival villámgyorsan meglépett a Körmend, védekezésben pedig bizonyították, hogy a Rába-parti városba miért nem nyerni járnak a csapatok. Alig öt perc alatt 24-6-os rohammal semmisítette meg ellenfelét Matthias Zollner együttese. Ezzel pedig el is döntötték az első mérkőzést, így az utolsó negyed már csak formalitás volt.

Mindkét edző fiatal kosarasainak adott lehetőséget. Már csak két kérdés maradt a találkozón: ki szerzi a 100. pontot és mekkora lesz a csapatok közti különbség. Előbbire Ferencz Csaba adta meg a választ egy triplával. Utóbbira pedig csak a lefújásnál derült fény: 32 ponttal nyert a Körmend, ezzel pedig komoly üzenetet küldött a csapatoknak – miszerint megnyerné a bajnokságot az alapszakasz győztes együttes.

Egis Körmend – Soproni KC 104-72 (27-23, 29-21, 34-16, 14-12)

Körmend: Bradford 12/6, Price 23/15, Ferencz 13/12, Hammonds 17/9, Delas 8.
Csere: Csorvási 11, Thames 8, Lajsz 4, Takács 3/3, Kiss M. 3/3, Kiss B. 2, Oroszi -.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!