Rengeteg érem és kupa várta gazdáját Szombathelyen, ahol ezen a hétvégén rendezték meg a YONEX RiccoDesign Kupát. A megmérettetésnek a Bercsényi Miklós Általános Iskola adott otthont. Már a kora reggeli órákban élettel telt meg a Pars Krisztián nevét viselő tornacsarnok, ahol három pályát alakítottak ki a versenynapra.

A YONEX Nemzeti Bajnokság szombathelyi állomása felnőtt “D” kategóriás verseny volt, amely első volt a vasi megyeszékhely tollaslabda sportjának életében. A megmérettetésre így nemcsak Vas megyéből, hanem Veszprémből, Budapestről is érkeztek versenyzők. A hazai színeket a Pillangó Tollaslabda Klub képviselte, ráadásul a verseny lebonyolításáért is ők feleltek, így dupla terhelést kaptak a szervezők/játékosok.

A jó hangulatú rendezvény kiváló mérkőzéseket láthatott mindenki, aki kilátogatott. Először a vegyes párosok mérték össze tudásukat, majd a nemenkénti egyéni és párosok adtak számot tudásukról. Az értékes nyeremények, kupák, oklevelek és érmek mellett ranglista-pontszámokat is kaptak, amely a közelgő szezon vége miatt tovább növeli az izgalmakat.

Az utolsó fordulónak majd a fővárosi Hodos Tamás Tollaslabdacsarnok ad otthont, június 8-án. Ekkor derül ki, hogy ki, hol fejezi be az éves szereplését. A szombathelyi torna eredményéről, valamint Oláh János klubelnök és társszervezővel készült beszámolónkat később olvashatják honlapunkon.

Szombaton az alábbi eredmények születtek:

Yonex-RiccoDesign Kupa, vegyes Páros D
1. Varga Orsolya – Rompos István
2. Gyarmati Gabi – Szentpéteri Gábor
3. Gazdag Kati – Iváncsy Tamás, Szalai Vivien – Gazdag Ferenc

Yonex-RiccoDesign Kupa, női egyéni D
1. Varga Orsolya
2. Szalai Vivien
3. Horváth Loretta és Gyarmati Gabi

Yonex-RiccoDesign Kupa, férfi páros D
1. Czirbus Zoltán – Rompos István
2. Csapó Krisztián – Gazdag Ferenc ifj
3. Bak Miklós – Németh Zsolt és Iváncsy Tamás – Gazdag Ferenc

Yonex-RiccoDesign Kupa, férfi egyéni D
1. Csapó Krisztián
2. Szentpéteri Gábor
3. Czirbus Zoltán
4. Rompos István

A Legjobb szombathelyiek:
Horváth Loretta
Németh Zsolt
Vaskó János dr.
Takács Zoltán

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!