A határidő még nem járt le, ezért akár meg is duplázódhat a mezőny – közölték csütörtökön az Agora Savaria Kulturális Központban tartott sajtótájékoztatón a szervezők.

 – Szombathely a tánc, a sport, a mozgás fővárosa – fogalmazott Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, aki azt is kiemelte, hogy a város ismertségéhez, jó híréhez 1966 óta hozzátartozik a nemzetközi táncverseny, amelynek már 54. alkalommal ad otthont Szombathely.

 

Zsámboki Marcell, a Magyar Táncsport Szövetség elnöke kiemelte, nemcsak nagy múlttal rendelkezik, de a világ legjelentősebb versenyei közé tartozik a Savaria, amely idén a World Open latin világkupa és WDSF szenior tíztánc világbajnokság egy-egy versenyét is magában foglalja, valamint ifjúsági és junior korcsoportban is összemérhetik tudásukat a versenyzők.

Parais István, az AGORA Savaria Kulturális Központ igazgatója elmondta: a verseny megszervezésében és lebonyolításában ebben az évben a szombathelyi Lorigo Táncsport Egyesület is közreműködik, nyújt szakmai segítséget.
Hozzáfűzte, hogy a versenyre 16 országból 21 pontozó érkezik, elődöntőt, középdöntőt és döntőt is tartanak.
Szólt arról is, hogy a verseny névadó szponzora a tavalyihoz hasonlóan ismét Vas megye legnagyobb munkáltatója, a SCHAFFLER Savaria Kft, hivatalos díjszállító partnere pedig a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.

– Az idei táncversenyt szakmailag frissítjük, pörgősebb lesz, a jövő hétvégén 6 etapban bonyolítjuk le a versenyt – tette hozzá Parais István.

Szigeti Tibor, a Schaffler Savaria Kft. ügyvezetője örömét fejezte ki, hogy egymás után másodszor lehet névadó szponzor a megye legnagyobb munkáltatója.

 

 

A június 1-jei program:

11.00 Elődöntők, 19.00 Középdöntők/Döntő

 

 

 

INFORMÁCIÓ, JEGYVÁSÁRLÁS:

AGORA – Jegyiroda, 9700 Szombathely, Március 15. tér 5.

Nyitvatartás: hétköznapokon 9.00–17.00, szombaton 9.00–13.00

Tel.: +36 20 502-9351, E-mail: [email protected], Online: jegy.agorasavaria.hu

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!