Mindkét csapat győzelemre készült Körmenden, ahol a negyeddöntő harmadik felvonását játszotta a házigazda és a Sopron. Előbbi a továbbjutásért, utóbbi pedig az életben maradásért harcolt. Amennyiben a a vendégek nyertek volna, újra a hűség városában csaptak volna össze a csapatok. Matthias Zollner együttese viszont szerették volna rövidre zárni a negyeddöntőt.

Ennek ellenére a Sopron kezdte jobban a mérkőzést. Jól dobtak és a védekezésük is kiválóan működött. Néhány perc leforgása alatt már 10 pont volt a vendégek előnye, jött is a hazai időkérés és persze a cserék. Azonban nem sikerült felráznia tanítványait Matthias Zollnernek, így állandósult Dénesék vezetése.

A második negyedben aztán szép fokozatosan talált magára a Körmend. Először a védekezésüket rendezték a piros-feketék, majd Ferencz vezetésével a támadójátékban is feljavult a házigazda. Szép lassan olvadt a vendég előny, sőt a vezetést is átvette a Körmend. Azonban az utolsó percben Wiggins pontjaival a Sopron állt jobban a nagyszünetben.

Jól kapta el a fonalat a fordulás után a vasi együttes. Hammonds és Bradford támadásban megrázta magát és a vezetés ismér a házigazdánál volt. Amikor kintről nem sikerült betalálni, akkor a palánk közeléből Delas és Csorvási szállította a lepattanókat valamint pontokat. A negyed végén már megnyugtató volt a körmendi előny.

Az utolsó felvonásra aztán teljesen elkészült erejével a Sopron. Hiába próbált időkéréssel és cserékkel belenyúlni a mérkőzésbe a vendégek vezetőedzője, ekkor már nem volt megállás. A hajrában pedig már a fiatal tehetségek is lehetőséget kaptak, akik éltek is a bizalommal. Végül rendkívül könnyedén nyert a Körmend, amely ott van a négy között és ellenfele a Pécsi VSK lesz.

Egis Körmend – Sopron KC 78-56 (13-21, 21-14, 24-16, 20-5)

Körmend: Bradford 10/6, Price 8/3, Ferencz 9/9, Hammonds 22/3, Delas 8.
Cserék: Csorvási 9, Thames 7/3, Kiss M. 3/3, Lajsz 2, Kiss B. -, Oroszi -.
Vezetőedző: Matthias Zollner

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!