Szikrázó napsütés tisztelte meg a Szombathelyen megrendezett B33-as kosárlabda döntőket. A Fő téren több pályán kora délelőttől pattogott a labda, hogy kiderüljön, mely csapat a legjobb. Mindkét nem, legjobban felkészített együttesei feszültek egymásnak. A versenyzők között ott voltak a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület kosarasai is.

Szabó László, a női csapat vezetőedzője a torna előtt elmondta, hogy nagyon szép sikerült értek el tanítványai és terveik szerint egy felszabadult játékkal, akár meglepetést is okozhatnak a lányai. Jakubovics Dóra, Pankaczi Hanna, Kovács Krisztina és Plózer Petra összeállítású csapat 11 órakor lépett először pályára a TFSE ellen.

Sajnos, hiába a hazai rendezés, a hölgyek és a fiúk számára sem úgy sikerült a torna, mint szerették volna. Jakubovicsék egy sima vereséget követően, két, élvezetes mérkőzést játszva maradtak alul riválisukkal szemben. Ennek eredményeként nem jutottak tovább a SzoESÉs lányok a fináléba, hiába adtak bele mindent.

A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület fiú csapatának sem jött ki a lépés. A három érintett csapat körbeverésének eredményeként a ponteredmények döntöttek a továbbjutás kérdésében. Végül 2 egységgel bizonyult rosszabbnak a SzoESE mutatója, így Ők sem léptek tovább a legjobb nyolc közé. Ennek ellenére sincs oka a vasi csapatoknak a szégyenkezésre, hiszen kiváló rendezvényen bizonyítottak és csak a szerencsén múlt a továbbjutás.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!