Az idei lesz a Red Bull Air Race gyorsasági műrepülő világbajnokság utolsó szezonja, július közepén Zamárdiban rendezik a sorozat történetének utolsó előtti versenyét.

    A Red Bull szerdán honlapján jelentette be, hogy jövőre nem folytatja a műrepülős vb-t, melynek a 2003-as megalapítása óta több mint 90 versenye volt.
“Ezek az események a világ legkivételesebb pilótáinak adtak lehetőséget arra, hogy alacsony repülési magasságban, nagy tempóban bemutatott extrém manőverekkel mérjék össze tudásukat” – írta közleményében a Red Bull.
A sorozat megszűntetését az osztrák cég azzal indokolta, hogy bár az Air Race a legmagasabb minőségű sportrendezvények egyike, mégsem vonzott olyan nagy létszámú érdeklődőt, mint más, a Red Bull által rendezett világesemények.
A műrepülős vb-sorozat június közepén az oroszországi Kazanyban folytatódik, majd a Balatonra, Zamárdiba látogat a mezőny július 13-14-én. Az utolsó Red Bull Air Race-viadalt Japánban rendezik szeptember elején.
A magyarországi futamra 13. alkalommal kerül sor, ez rekord a sorozat történetében, ugyanakkor most először nem Budapest lesz a helyszín, miután február elején a Főpolgármesteri Hivatal bejelentette, hogy a főváros nem ad engedélyt a viadalra.
Az idei szezon február elején Abu-Dzabiban indult, eredetileg nyolc versenyből állt volna, de a mostani közlemény szerint már csak három helyszínen, Oroszországban, Magyarországon és Japánban lesz futam.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!