Nem alakult túl fényesen teniszezőink napja: Stollár Fanny társa, Bianca Andreescu sérülése miatt visszalépett a francia nyílt teniszbajnokság női párosversenyének első fordulójától, míg Fucsovics Márton, oldalán a svéd Robert Lindstedttel szintén az első fordulóban kikapott a franciaországi torna férfi párosversenyében.

Stollár sajtósa arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 18 éves kanadai vállproblémái miatt nem tudták vállalni a Lucie Hradecka, Andreja Klepac cseh, szlovén duó elleni találkozót.
A 20 esztendős Stollár egyéniben már a selejtezőben búcsúzott a Roland Garroson.

Fucsovicsék ellenfele, a brazil Marcelo Demoliner és az indiai Divij Sharan kettős az első szettben 28 perc alatt előnyre tett szert, amit magyar teniszező és társa 48 perc alatt egyenlített ki. Mindkét szettben egy-egy alkalommal tudott brékelni a játszma győztese.
A döntő szett Fucsovicsék elbukott szervagémjével kezdődött, majd az ellenfél – 3:1-es előnyénél – újból brékelt. A magyar játékos és svéd partnere a végjátékban négy mérkőzéslabdát hárított, de csak az újabb bréket tudták elkerülni, a kiesést már nem.

Az összecsapás 1 óra 50 percig tartott.
A magyar játékos egyesben is az első fordulóban kapott ki, ötszettes mérkőzésen az argentin Diego Schwartzmantól. Fucsovics vegyes párosban Babos Tímeával az oldalán csütörtökön mutatkozik be, az első fordulóban a Tristan Lamasine, Manon Arcangioli francia kettőssel találkoznak.

Eredmény, páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
férfiak:
Marcelo Demoliner, Divij Sharan (brazil, indiai)-Fucsovics Márton, Robert Lindstedt (magyar, svéd) 6:3, 4:6, 6:2

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!