Porec adott otthont az idei Dancestar World Finals versenynek, amelyet a legutóbbi hétvégén rendezték. A rengeteg résztvevő formáció között akadt magyar érdekeltség is. A szombathelyi színeket a Westside Tánc Sportegyesület képviselte több csapattal. A hosszú utazás, a kemény felkészülés és a “hazai környezet” meghozta azt a sikert, amelyre nem számított senki.

Három csapat vett részt a világbajnokságon, ahol valóban csak a legjobbak voltak. Az érzelmi hullámvasút végén aztán kitörő örömben volt részt a magyar delegációnak. Egy negyedik hely mellett két világbajnoki címet szereztek a Westside táncosai. A megmérettetés után a meghatottságtól alig jutott szóhoz Vincze Csaba, aki értékelte a hétvégi eseményeket.

– Hihetetlen szavakba önteni, amit most érzek. Voltunk a csúcsok csúcsán és nagyon mélyen is, de a vége minden szenvedésért kárpótolt minket. Nagyon sokat dolgoztunk, hogy ezeket az eredményeket elérjük. Köszönet jár mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy kiutazzunk és képviseljük egyesületünket, városunkat, hazánkat ezen a megmérettetésen. Ugyanilyen hálásak vagyunk a szülőknek és a kilátogató szurkolóinknak, akik olyan csodálatos atmoszférát varázsoltak, amelynek eredményeként hazai pályán érezhettük magunkat.

Dancestar World Finals

Eredmények:

NGT Urban Dance Style Mini Group 1. hely
Mini Gees Urban Dance Style Children Group 4. hely
Hyperbeat Open Senior Formation 1. hely

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!