A Magyar Kosárlabda Szövetség újításának köszönhetően már az amatőr élvonalban érintett csapatok számára is lehetőséget biztosít 3×3-as kosárlabda tornákra. Az eredeti kiírás szerint ebből profitálhat is a magyar női válogatott, amely az olimpiai kvalifikációra valamint kontinensviadalra készül. Ráadásul a nemzeti keret is részt vett a vasárnapi megmérettetésen.

A Tüskecsarnokban megrendezett rendezvényen ezúttal is két csoportba sorolták a csapatokat. A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület mellett a magyar válogatott két gárdája valamint a győri Széchenyi KA kapott helyet. Mivel a nemzeti együttes játékon kívül indult – hogy biztosítsa minőségi felkészülését – az eredmények csak iránymutatóak voltak.

A továbbjutásra esélyes győri és vasi alakulat így azt döntötte el, hogy ki végez a csoport élén. Szabó László tanítványai magabiztos játékkal győzte le riválisát. Csak úgy, mint az egyenes kiesési szakaszban, ahol a MAFC és a DEAC felett is magabiztos sikert aratott. A fináléban aztán ismét a Győrrel nézett farkasszemet a SzoESE, azonban a válogatotton kívül nem volt ezen a napon esélye egy csapatnak sem legyőzni Jakubovics Dóráékat.

– Nagyon elégedett vagyok a lányokkal, hiszen a korábbi arany- és bronzérem után ismét az első helyen végeztünk – mondta Szabó László vezetőedző. – Igazi erőmérő volt a válogatott elleni párharcok és biztos vagyok benne, hogy a lányoknak is nagy élmény volt a nemzeti csapat ellen bizonyítani. Vasárnap újabb forduló következik és tudatosan készülünk rá.

A csapat ezúttal is Jakubovics Dóra, Szabó-Haklits Zsuzsa, Molnár Anna és Plózer Petra alkotta.

Eredmények:
Csoportkör:
SzOESE – 3×3 Hungary II. 10-22
SzOESE – 3×3 Hungary I. 11-21
SzOESE – Széchenyi KA (Győr) 17-13

Egyenes kiesési szakasz:
SzOESE – MAFC 21-10
SzOESE – DEAC 21-12

DÖntő:
SzOESE – Széchenyi KA (Győr) 17-8

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!