Idén már a 66. alkalommal rendezték meg Zágrábban a Zagiping elnevezésű nemzetközi asztalitenisz utánpótlásversenyt.

A hazai ranglistavezető szombathelyi sportoló, Molnár Liza az U11-es korosztály egyéni és csapatversenyében is asztalhoz állt. Talán példa nélküli, hogy ekkora számban jelentkezzenek lányversenyzők egy-egy korosztályban, mint ezúttal, mivel az U11-eseknél 109 versenyzőt regisztráltak – írja a szövetség honlapja.

Liza csapatban egy helyi versenyzővel volt párban, akivel három selejtezős és két főtáblás győzelmet követően estek ki a negyeddöntőben.

Egyéniben azonban remekelni tudott a fiatal sportoló, a selejtező csoportjában legyőzte az első helyen kiemelt Victoria Pustajt, sőt a másik két selejtezős mérkőzését is megnyerte, és így a főtábla 1. pozíciójára lett jogosult. A vasi leányzó ezután sem pihent, még aznap egy 3:1-es sikerrel bejutott a legjobb 16 közé.

Ezután egy védő játékossal került össze, és alaposan meg kellett dolgoznia a 3:1-es sikerért, de teljesen megérdemelten jutott be a negyeddöntőbe, itt egy két fejjel magasabb szerb lányt győzött le 3:0-ra remek játékkal.

Svéd ellenfél következett ezután az elődöntőben, ahol nemcsak az ellenféllel, hanem a háromnapos fáradtsággal is meg kellett küzdeni. Az újabb győzelem már a döntőt jelentette Liza számára, ahol egy román lány várt rá.

Az elődöntőben aztán egy svéd ellenféllel, valamint az utazás és az előző napok fáradalmaival kellett megküzdenie, de Liza ezt az akadályt is sikerrel vette.

Ez pedig azt jelentette, hogy a szombathelyi asztaliteniszező bejutott a döntőbe, ahol egy román lány volt az ellenfele, és minimális, 3:2-es vereséget szenvedett egy olyan mérkőzésen, amely bárhol megállta volna a helyét, mindkét leányzó remekül játszott.

Ez az ezüstérem azonban így is nagyon fényesen csillog, hiszen nemzetközileg is nagyon nagy sikernek számít, ráadásul Liza csütörtökön még betegeskedve indult el Horvátországba.

Gratulálunk!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!