Izgalomból és fordulatokból sem volt hiány a férfi kosárlabda bajnokság rájátszásának első elődöntőjén. A Körmend és a Pécs hazai pályán rendre nyerték az egymás elleni rangadókat. Ennek megfelelően vasi sikert ígért a derbi, azonban mégis óvatosan fogalmaztak a csapatok részéról a találkozót megelőzően. Az viszont biztos volt, hogy a hangulat ezúttal is kiváló volt.

A feldobás után bekezdett a Körmend. Úgy tűnt, hogy Delas pontjaival korán dűlőre viszi a házigazda a mérkőzést. Aztán jött egy időkérés és Ciric révén még felzárkózott a Pécs. Jött egy újabb fordulat és Hammond vette hátára a Körmend csapatát és milyen jól tette. A negyed végére így magabiztos hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

A folytatásban is a piros-feketék muzsikáltak jobban. Úgy tűnt, hogy szép lassan húsz pontossá duzzad az előnyük. Ekkor még Horti kosarával elodázta a baranyai együttes, majd érkezett Bradford triplája és felrobbant a csarnok. A nagyszünetig állandósult a hazaiak magabiztos előnye. Hiába a 19 pontos hátrány a vendégek nem adták fel a küzdelmet.

Taylor és Pongó lőtte be magát és ezzel ritmust fogott a Pécs. A Körmend védekezése és támadójátéka sem volt olyan hatékony, mint korábban. Hiába cserélt rendesen Matthias Zollner és kért időt, nem tudta kizökkenteni Csirke mester csapatát. Tíz pont alá olvadt a vasi előny, amit nagy nehézségek árán tudtak csak ismét kétszámjegyűvé növelni.

Majd egy szerencsétlen jelent sor lezajlását követően Delas vált ki a játékból. A center térdsérülés miatt valószínű hosszabb időre kidőlt. Ezt a zavart használta ki a Pécs és egészen -2 pontra zárkózott fel. Végül Hammonds és Csorvási kapta el a fonalat és ha kicsit izgalmassá is vált a vége, megérdemelt körmendi siker született az első mérkőzésen.

Egis Körmend – Pécsi VSK-VEOLIA 88-75 (25-11, 25-20, 18-27, 20-17)

Körmend: Bradford 17/6, Price 9/3, Ferencz 4/3, Hammonds 26/9, Delas 2.
Csere: Csorvási 14, Thames 12/3, Németh 4.
Vezetőedző: Matthias Zollner

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!